Sosyal Medya

Gündem

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Görüştü! Neler Oluyor? CHP’de Kritik Toplantı…

CHP’de, seçimlerin ardından yaptığı ‘değişim’ çıkışıyla dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde yapılan çevrimiçi toplantının kaydının bir kısmının sızdırılmasının…

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Görüştü! Neler Oluyor? CHP’de Kritik Toplantı…

CHP’de, seçimlerin ardından yaptığı ‘değişim’ çıkışıyla dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde yapılan çevrimiçi toplantının kaydının bir kısmının sızdırılmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez bugün bir araya geldi.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinden yenilgiyle ayrılan ve parti içindeki eleştirilerle “değişim” sürecine giren CHP’de kritik bir toplantıya başkanlık ediyor.

 

Toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirilecek ve 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alınacak.

Toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li kurmayların sızdırılan çevrimiçi toplantısının ardından gerçekleştiriliyor olması nedeniyle de kritik önem taşıyor.

 

Tüm gözlerin Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na çevrileceği toplantının yapıldığı salona önce İmamoğlu, ardından Kılıçdaroğlu geldi. İmamoğlu basına görüntü vermedi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar / AA

 

KARALAR: PARTİ BÜTÜN SORUNLARI AŞAR

 

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek, “Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye’de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi” dedi.

 

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlamış, toplantıda CHP’de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer almıştı.

 

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi’ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor.

 

Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylüyor.

 

PM TOPLANTISI YARIN

 

CHP’de merakla beklenen PM toplantısı ise yarın 13.30’da yapılacak. Çarşamba günü sızdırılan kaydın ardından İmamoğlu ile görüşmede yer alan Gökhan Günaydın ve Özgür Özel, aynı gün yapılan MYK toplantısına katılmamıştı.

 

Yarın yapılacak PM toplantısına ise bütün üyelerin katılması bekleniyor.

 

Toplantıda, CHP genel merkezi tarafından görevden alınan il ve ilçe başkanları için oylama yapılacak. Göreve iade yönünde karar çıkması, PM’de Kılıçdaroğlu’nun ağırlığının azaldığı ve İmamoğlu’nun etkisini artırdığı anlamına gelebilir.

 

 

 

birgun.net

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler