Sosyal Medya

Gündem

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı: Biz onay makamı değiliz, 13 Şubat’ı TV’den öğrendik

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlale, cumhurbaşkanı adaylığı için önerdikleri isimlerin belli olduğunu söyleyerek, ‘Altılı Masa Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı: Biz onay makamı değiliz, 13 Şubat’ı TV’den öğrendik

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlale, cumhurbaşkanı adaylığı için önerdikleri isimlerin belli olduğunu söyleyerek, ‘Altılı Masa Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, katıldığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ittifakın adayının 13 Şubat’ta yapılacak Altılı Masa toplantısında belirleneceğine yönelik açıklamasını değerlendirdi.

Özlale, İYİ Parti’nin bilgisinin olmadığını ve kendilerinin bunu TV’den öğrendiklerini belirterek, “Gerçekten CHP masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz” ifadelerini kullandı.

‘ŞU ANDA ÇOK SOMUT BİR ŞEY YOK’

“Bizim Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi meselesinde, bunun 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgimiz yok. Bunu Kemal Bey’in TV açıklamasından öğrendik. Bu konuda resmi olarak gelmiş bilgi yok. 12 gün içinde adayın nasıl belirleneceği, halkın iradesi dikkate alınarak, uzlaşı içinde nasıl belirleneceğine dair, nasıl yol izlenecek, o konuda şu anda çok somut bir şey yok.

‘BİZ KAZANACAK KİŞİNİN ADAY GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Cumhurbaşkanı adaylığı için Kılıçdaroğlu’nun isminin ön plana çıkmasını Özlale, “Şimdi aday konusunda en rahat parti İYİ Parti’dir. Çünkü biz 1.5 yıldan beri aslında kendi önerimizi her tarafta söylüyoruz” diyerek şunları belirtti:

“İki tane belediye başkanının önerilmesi halinde biz buna hayır demeyeceğimizi söylüyoruz. Biz kazanacak kişinin aday gösterilmesini istiyoruz. Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz”

‘BU DÖNEMDE BİZİ ÇOK ÜZEN GELİŞMELER DE VAR’

Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmemesi halinde masayı terk etmeyeceklerini belirten Özlale sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel Başkanımız hem partinin iradesini hem de geniş halk iradesini yansıtacak bir tutumu nasıl sergilediyse, bundan sonra da sergileyecektir. 11-12 gün içinde bu işin oldu, bittiye getirilmesi, ‘artık biz aday belirleme sürecine başladık, 11 gün sonra adayımızı belirliyoruz’ ifadeleri bana çok iyi niyetli gelmiyor.

Bu dönemde bizi çok üzen gelişmeler de var. Örneğin geçiş süreci yol haritasında bizim, “Tek Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun o da Meral Hanım olsun” dediğimiz yazılıyor. Hiçbir şekilde böyle bir talebimiz yok. Bu adeta bir karalama kampanyasına dönüştü. İYİ Parti’nin tek Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun önerisi yok.

Masayı dağıtmamak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Biz Altılı Masa’nın en sadık üyesiyiz. Buna şüphe yok.

‘CHP GENEL BAŞKANI’NIN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ HİÇBİR SORU İŞARETİM YOK’

Üstelik daha önce de söylediğim gibi, bizim bu süreçle ilgili 13 Şubat’a kadar adayı nasıl belirleneceğine dair, hangi yöntemle belirleneceği, süreç nasıl gelişecek hiçbir bilgimiz yok. Biz de bunu canlı yayından öğrendik. İkinci nokta da önemli Altılı Masa rolü yönünden.

CHP Genel Başkanı’nın adaylığı ile ilgili hiçbir soru işaretim yok. Fakat adaylığın 12 gün sıkıştırılması ve Bülent Kuşoğlu’nun açıklamasını birleştirdiğinizde daha baştan böyle bir niyetin olduğunu sorgulatıyor. Bizim itirazımız bu yaklaşıma. Gerçekten Altılı Masa aylar öncesinden Kuşoğlu’nun dediği gibi, “Kemal Bey’in adaylığı olmazsa dağılır “şeklinde ilerlediyse ve bize sadece 12 günde ‘Ortada zaten bir aday var’ diye zaman dayatması getiriyorlarsa, Bülent Kuşoğlu açıklamalarıyla sürece baktığınız zaman, yaklaşımın bizim kabul etmediğimiz yaklaşım olduğu söyleyebiliriz. Bu, Kemal Bey’in adaylığını kabul edip etmemekten farklı bir şey. Ben yaklaşımdan bahsediyorum.

‘ADAYLARIMIZ BELLİ’

Bizim adaylarımız belli, bunları dışarıda konuştuk. Ben, Buğra Kavuncu, Meral Hanım konuştu. İYİ Parti aday önerme konusunda sıkıntı çekmedi. Bunu hem Altılı Masa’da hem dışarıda konuştuk. Bugün sokakta kime sorarsanız sorun, İYİ Parti’nin kimleri önerdiğini sorarsanız aynı cevabı alırsınız”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’nın istifasını değerlendiren Özlale, “Bir rahatsızlığımız daha var. Biz Altılı Masa’nın ruhuna zarar verdiğini düşündüğü için, çok sevdiğimiz Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’yı kaybettik” dedi.

‘KUŞOĞLU AYNI MEKANİZMAYI ÇALIŞTIRMADI’

“Cihan Bey, 6’lı Masa toplantısı yapılacağı günkü açıklamaların, partimize ve Genel Başkanımıza zarar verdiğini düşünerek kendi iradesiyle görevinden istifa etti” vurgusu yapan Özlale şunları söyledi:

“ Bu bizi çok üzdü. Fakat biraz geriye gidelim, ‘6’lı Masa Kemal Bey’i aday göstermezse o masa dağılır’ diyen Sayın Bülent Kuşoğlu aynı mekanizmayı çalıştırmadı. Belki esas kriz oradaydı. Düşünün burada biz geniş bir platformda herkesin benimseyebileceği Cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmalarına başladık. Orada Kemal Bey’in çok yakını, benim de saygı duyduğum Genel Başkan Yardıcısı Kuşoğlu, ‘Masa dağılır’ diye açıklama yapıyor. Bunun üzerine herhangi bir mekanizma çalıştırılmadı.

Masaya geldiğimiz zaman herkes tercihlerini ortaya koymak zorunda. Gerçekten CHP o masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz.”

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler