Sosyal Medya

Genel

İmamoğlu’nun köşk toplantısına hangi CHP milletvekilleri katıldı? Kılıçdaroğlu’ndan kurultay hamlesi gelecek mi?

Ekrem İmamoğlu bugün CHP İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya 18 CHP İstanbul milletvekilinden 8’i katıldı. İmamoğlu’nun toplantıda, “Partide değişim…

İmamoğlu’nun köşk toplantısına hangi CHP milletvekilleri katıldı? Kılıçdaroğlu’ndan kurultay hamlesi gelecek mi?

Ekrem İmamoğlu bugün CHP İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi.

Toplantıya 18 CHP İstanbul milletvekilinden 8’i katıldı.

İmamoğlu’nun toplantıda, “Partide değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz” dediği belirtildi.

 

CHP’deki kurultay tartışmaları devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün CHP İstanbul milletvekillerini Emirgan’daki Beyaz Köşk’e çağırmıştı. Ekrem İmamoğlu bugün CHP İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi.

 

 

10Haber’den Masum Gök’ün haberine göre toplantıya 18 milletvekilinden 8’i katıldı. İmamoğlu ‘Partide değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz’ dedi.

Bugün saat 10’da yapılan toplantıya CHP’nin 18 İstanbul milletvekilinden 8’i katıldı.

Toplantıya katılan milletvekilleri şöyle: Ali Gökçek, Yunus Emre, Yüksel Mansur Kılınç, Engin Altay, Gökhan Günaydın, Özgür Karabat, Enis Berberoğlu, Turan Taşkın Özer.

 

 

Toplantının ana gündem maddesi CHP’deki değişim süreci oldu. İmamoğlu milletvekillerine ‘Değişim sürecine ben liderlik etmek istiyorum’ dedi. Ancak toplantıda Ekrem İmamoğlu açık olarak genel başkanlığa aday olduğunu söylemedi. İmamoğlu yerel seçimlere de vurgu yaparak “Partide toplumun istediği bir değişim yaşanmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz” diye konuşarak değişimde ısrarcı olacağını vurguladı.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN LONDRA ZİYARETİ

Ekrem İmamoğlu seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretini de eleştirerek, bunun toplumda yanlış anlaşıldığını söyledi. Ekrem İmamoğlu’na toplantıda yapılan eleştiriler ise bir programının olmaması, parti içi meseleleri kamuoyu önünde tartışarak partiye zarar verdiği yönünde oldu.

Toplantıda, “Partide değişim olmazsa yerel seçimlerde her yeri kaybederiz” dediği belirtildi.

 

 

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu’nun yeniden aday olmasını istiyorum

Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in çok başarını olduğunu ifade etti.

CHP lideri, “İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olmasını istiyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Elbette. Bütün belediye başkanlarımız işlerini çok iyi yaptılar yapıyorlar. Çok başarılılar. Bu nedenle yeniden aday olmalarını isterim. Bu en doğal haklarıdır. Başarılı hizmetlerini sürdürmeleri gerekir. ”

Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere net yanıt: ‘Hiçbir engel bırakmayacağım’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti içindeki değişim tartışmalarına ilişkin de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, “Yenileşmenin önünde hiçbir engel bırakmayacağım. CHP bu süreçten güçlenerek çıkacak” dedi. CHP lideri ayrıca “Bazıları eleştiri yapıyorum diye hakaret ediyor. Bu kabul edilemez. Medyada CHP’ye dönük bir soykırım var” ifadelerini kullandı.

 

Gazeteci Abdülkadir Selvi ise, bugünkü yazısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin kurultayını ertelemek kararı alacağını iddia etti. Abdülkadir Selvi, “İlçe kongrelerinin başladığı, il kongrelerinin 15 Ekim’de tamamlanacağının açıklandığı bir dönemde benim, CHP kurultay yapılacak mı diye sormam size şaşırtıcı gelmiştir. Hiç şaşırmayın.Çünkü Kılıçdaroğlu’nun büyük kurultayı seçim sonrasına erteleyeceği söyleniyor. Hatırlarsanız İYİ Parti’de de il kongreleri tamamlanmış ancak Meral Akşener, büyük kongreyi seçim sonuna ertelemişti. İYİ Parti 24-25 Haziran tarihinde kongresini yaptı. Meral Akşener dikensiz gül bahçesine çevirdiği kurultaya damgasını vurdu. Akşener’in işine yarayan yöntemi Kılıçdaroğlu neden kullanmasın?” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler