Sosyal Medya

Genel

EYT’de ilk ödemeler yıl sonuna mı sarkacak?

Hükûmetin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) ilk maaşlarını nisan ayında alacaklarına yönelik sözü büyük bir kesim için gerçekleşemeyecek...

EYT’de ilk ödemeler yıl sonuna mı sarkacak?

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, “maaşların eylülde bağlanabileceği” yönündeki açıklamasının detayları ortaya çıktı.

SGK’nın aralıksız çalışmasına, memurların fazla mesai yapmasına rağmen İstanbul’da yaklaşık 40 bin, Ankara’da yaklaşık 25 bin çalışanın işlemleri tamamlanabildi. 4A statüsünde çalışan 1 milyon 600 bin kişiden Türkiye genelinde yaklaşık 200 bininin işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. Memurların aynı hızla çalışması durumunda, iyimser bir tahminle başvuruların eylül ayında tamamen sonuçlandırılabileceği, son başvurunun sonuçlandırılmasının kasım ya da aralık ayına kalma ihtimalinin de bulunduğu ifade edildi.

Bu durumda, hak kaybı yaşamasalar da maaş alabileceği umuduyla işinden ayrılan, kredi çeken binlerce kişi aylarca beklemek zorunda kalacak. Tahsisler yapıldıkça maaşlar ödenecek. Gecikmenin hak kaybına yol açması ise söz konusu değil. Bu kişilere başvurudan sonra yatırılamayan aylıkları toplu ödenecek.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, “EYT’liler nisanda maaş alacak, en geç mayıs ayında tamamlanacak” açıklaması yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler