Sosyal Medya

Genel

Erzurum’da İmamoğlu mitingi sonrası otobüse taşlı saldırı

Erzurum’da İmamoğlu mitingi sonrası otobüse taşlı saldırı…     Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem…

Erzurum’da İmamoğlu mitingi sonrası otobüse taşlı saldırı

Erzurum’da İmamoğlu mitingi sonrası otobüse taşlı saldırı…

 

 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum mitingi sırasında bir grup taş attı. İmamoğlu konuşmasında kitleye sakin olmaları çağrısında bulundu.

 

Önce meydana yakın bir noktaya toplanan gruba ilişkin polislere seslenen İmamoğlu, “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü; biz de sizi seyrediyoruz. Devam edin. Hiç sorun yok. Bakın; ekonomik kriz, yoksulluk, fakirlik… Erzurum, kişi başı düşen gelirde Türkiye’de 81 ilin içinde 62’nci. Bu şehrin sorunu fakirlik, bu şehrin sorunu yoksulluk. Ama aldatılmış gençler olabilir, aldatılmış yöneticiler olabilir. Bakın polisler; burada yaralanan vatandaşlar var. Siz seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz. Siz sakın cevap vermeyin. Erzurum; her şey çok güzel olacak. Göreceksiniz. Polisler, bu insanları hala takip ediyorsunuz. Bak, seyrediyorsunuz. Polisler, 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet müdürü, vali, belediye başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız. İnsanlar zarar görecek. Bakın sizin zarar görmemeniz için… Hayır, hayır cevap vermeyin sevgili gençler. Provokasyonla buradaki bir avuç insan tehlikeye atıyorlar sizi” dedi.

 

Korumaları tarafından otobüs üzerinden indirilen İmamoğlu, otobüs içerisinden konuşmaya devam etti daha sonra araç alandan ayrıldı.

 

Otobüsün üzerine atılan yabancı maddeler nedeniyle konuşmasını yarıda kesen İmamoğlu, saldırgan grubun şiddetini artırması üzerine araç içinden emniyet güçlerine seslendi. Güvenlik sağlanana kadar alanda duracaklarını belirten İmamoğlu, “Vatandaşın güvenliğini sağlayana kadar burada duracağız. Bir yere gitmiyoruz. Sizler, burada provoke edilmiş kişiler; kadınların başına, elinde Türk bayrağı olan insanlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Ellerinde Türk bayrakları olan insanlara hakaret ettiriyorsunuz. Emniyet müdürü, vali; hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Güvenliği tesis etmeden, bu kalabalığın, bu insanları sıkıntısını giderin. Emniyet, emniyet. Bakın buradaki sulhu sağlamanız için, ben şehir turuna devam ediyorum. Buradaki sulhu sağlayın. Beni dinlemeye gelenler, sakın attıkları taşı geri atmayın. Siz sakin olun. Siz sulh içinde olun. Polis, sizin güvenliğinizi sağlamak zorunda. Polis seyrediyor, görüyorum polisi. Hepinizi görüyorum. Hepinizin hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

 

Atılan taşlar nedeniyle İmamoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan otobüs hasar meydana geldi.

 

 

 

İmamoğlu’nun otobüsü alandan ayrılırken polis de kalabalığa TOMA’larla su sıktı.

İBB CHP Grup Başkan Vekili Tarık Balyalı, Halk TV’de yaptığı açıklamada taş yağmuruna tutulduklarını söyledi.

 

İMAMOĞLU’NDAN İLK MESAJ

İmamoğlu saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

10-15 KİŞİNİN YARALANDIĞINI GÖRDÜM: Gün içerisinde biz hem Sivas’ta hem Çorum’da mitingimizi yaptık. Üçüncü durak olarak Erzurum’a geldik. Sivas Çorum arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi 30-40 otobüsü koyarak miting alanına girişleri engellemeye çalıştı. Sonra arkadaşlarımız vali ile temas kurdu. Vali 5 bine yakın polisimizle önlem aldık. Otobüsler de yerinden çekiliyor. Endişe edilecek hiçbir şey yok dedi. Bu sırada meydanda biriken kalabalık çoluk çocuk genç yaşlısı Türk bayrakları ile güzelim meydanı gelincik tarlasına çevirmişlerdi. Konuşmaya başladıktan sonra bir baktık ki her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı.

Orada Toma var taş atılıyor bize ve milletin üzerine. Ben konuşmanın 5’inci dakikasında kestim konuşmayı. Çünkü bize atılan taşlar yüzünden 10-15 kişinin yaralandığını gördüm.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM: Lütfen siz bunlara uymayın cevap vermeyin burada sizleri korumakla görevli polis var dedim. Ama emniyet müdürü başta olmak üzere belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Arabanın içine giren arkadaşlarla bir şey yok. Bir tarafta 200 kişiyi geçmez, öbür tarafta 20-300 kişi vardı. Valiye mesaj attım istifa etmesi gerektiğini söyledim.

 

Siz Erzurum’a yakışmayan bir Valisiniz. Yakışmayan bir Emniyet Müdürü var. Bunun tepesinde kim varsa içişleri bakanından cumhurbaşkanına kadar. Seçime giderken bunu kabul edemeyiz. Vali Bey’e en geç 20 dakika içinde oradaki insanların can güvenliğini sağladık diye açıklama yapana kadar burada bekleyeceğim. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum’u terk etmiyorum.

 

 

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öğle saatlerinde attığı bir tweette, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından mitinglerine ‘engel olunmaya çalışıldığını” söylemişti. İmamoğlu, “Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18.00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın” demişti.

 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Erzurum’un AK Partili Belediye Başkanı’nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan’ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise “Cumhuriyet Halk Partisi, İl Seçim Kurulu tarafından belirlenen miting alanını dolduramayacağını anladığından sağı solu karalayarak ‘Miting yapmamıza izin verilmiyor’ imajını oluşturmaktadır. Miting alanı müsaittir ve ilgili makamlardan izin alınarak isteyen parti miting yapabilir. Talep edilen yer, miting alanı değildir. CHP, konuyu sabote etmektedir” demişti.

 

İBB Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama, Twitter’da bazı görüntüleri paylaşırken, “HÜDA PAR’lı ve MHP’li bir grubun saldırısı ve tacizi ile karşı karşıyayız” demişti. Polisin provokasyona yol açan kişilere engel olmadığı belirtilmişti.

 

 

gazeteduvar.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler