Sosyal Medya

Politika

Erdoğan’a CHP’li Özel’in adaylığı soruldu: “Beni bu çekişmeye veya çatışmaya katmayın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklaması hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Erdoğan, bu gelişmeleri değerlendirirken, "Beni bu tür çekişmelere ve anlaşmazlıklara dahil etmeyin. Ben kendi işime odaklanıyorum. Onlar da kendi aralarında kendi konularına odaklansınlar. Sonuçta, hangi tarafın galip geleceği gibi konular beni ilgilendirmiyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan’a CHP’li Özel’in adaylığı soruldu: “Beni bu çekişmeye veya çatışmaya katmayın”

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. ABD ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP’de genel başkanlık değişimi olur mu tartışmaları sürerken sizin değerlendirmeleriniz nasıl olur?” sorusu üzerine, “Beni bu çekişmeye veya bu çatışmaya katmayın. Ben kendi işime bakıyorum. Onlar da kendi aralarında kendi işlerine baksınlar. Çünkü ben o mu kazanır, bu mu kazanır gibi konularla uğraşmam.” şeklinde cevap verdi.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İstanbul ve Ankara adaylarının kim olacağına ilişkin bir soruya yanıt verirken, “Cumhur İttifakı’nın bu konuda bir sıkıntısı yok. Şu anda 81 vilayette, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde kimlerin aday olacağına dair Devlet Bey ile oturup konuşacağız. Kimi nerede gösteririz, istişarelerimizi yaparak belirleyeceğiz. Bu sürecin hemen 1 ay içinde sonuçlanacağına dair bir taahhüdümüz yok. Ancak büyük şehirlerde kimin koç başı olabileceğini belirlemek için çalışacağız. Diğer illerde de adayları belirlemek için dayanışma içinde olacağız, kavga gürültü olmadan adayları belirleyeceğiz.” dedi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler