Sosyal Medya

Genel

Erdoğan niye ısrarla İstanbul Belediyesini istiyor? Çünkü İmamoğlu rant kapısını kapattı…

Erdoğan'ın 'Yeniden İstanbul' sloganı ile yerel seçim çalışmaları hızlanırken geçmiş döneme ait dosyalar da dikkat çekiyor...

Erdoğan niye ısrarla İstanbul Belediyesini istiyor? Çünkü İmamoğlu rant kapısını kapattı…

Erdoğan’ın ‘Yeniden İstanbul’ sloganı ile yerel seçim çalışmaları hızlanırken geçmiş döneme ait dosyalar da dikkat çekiyor. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, (İBB) ortaya çıkarttığı teftiş kurulu raporundaki yolsuzluk dosyalarına el koymuştu.

İBB, 2019 öncesinde AKP, Esenler Meclis Üyesi İlyas Duras’ın babası Müslüm Duras’a, 6 milyon 150 bin TL’lik satış yapıldığı ortaya çıktı.

ALİ MACİT

İBB, tarafından ortaya çıkarılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan yolsuzluk dosyalarına Halktv.com.tr ulaştı. Bu yolsuzluklardan biri ise AKP’li Meclis Üyesi İlyas Duras’ın babasına yapılan arsa satışı ile ilgiliydi. Dosyada sadece İlyas Duran da bulunmuyor. AKP Bayrampaşa İlçe Teşkilatı’nda görev alan Süleyman Sancak da AKP dönemindeki yapılan satışlar arasında.

BABAYA MİLYARLIK SERVET AKTARIMI

İBB, 2019 öncesi Esenler’de bulunan 919 ada ve 16 parseldek, 1.913,03 m2’lik yeşil alanı satın aldı. Buranın sahibi AKP Esenler Meclis Üyesi İlyas Duras’ın babası Müslüm Duras’ın sahibi olduğu ortaya çıktı. İBB, buraya 6 milyon 150 bin TLpara ödedi. İBB yönetimi bu satışın nedeni araştırırken, İçişleri Bakanlığı tarafından dosyaya el konuldu. Bu satış için herhangi bir neden ise belirtilmedi.

AYNI İŞLEM BU SEFER FARKLI KİŞİ

Yine 2019 öncesi İBB, Bayrampaşa, Sağmacılar’daki 20320 parselde bulunan ve AKP’li Süleyman Sancak’a ait olan yer 2 milyon 500 bin TL’ye kamulaştırdı. Bu rakamı Sanak’a ödedi. İBB yönetimi bu satışın neden yapıldığını araştırırken, İçişleri Bakanlığı, bu işlemede de el koydu. İçişleri Bakanlığı’nda bekleyen dosyalar için bakanlık hala harekete geçmedi.

 

Kaynak: halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler