Sosyal Medya

Politika

Barış Terkoğlu yargı kulislerini aktardı: İmamoğlu kavgası başka bir yere gidiyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin soruşturma ve İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin bilgiler aktardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle…

Barış Terkoğlu yargı kulislerini aktardı: İmamoğlu kavgası başka bir yere gidiyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin soruşturma ve İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin bilgiler aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘terör’ soruşturması gerginliği sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında da polemik yaşanmıştı. Bu arada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Soylu’nun yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin FETÖ bağlantısı olduğunu söylemişti.

T24’te Tolga Şardan, Osman Çataklı’nın hakkındaki Bank Asya’da hesabının bulunduğunu yazmıştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu da bugünkü yazısında aleni olan Bank Asya hesap listesini taradığını belirterek şunları yazdı;

“Peki o listede İsmail Çataklı’nın, 1971 doğumlu ağabeyi Osman Çataklı var mı? Evet var… Baktığınızda, o listede 592 bin 453 liradan 824 bin 518 liraya hesap değişimi görünüyor. Soylu’da da elbette bu liste var. Yani Soylu işi başından beri biliyor. Ağabeyi yüzünden İsmail Çataklı FETÖ’cü ilan edilemez elbette. En fazla, konu ağabeyi olunca FETÖ’ye göz yumduğu söylenebilir.”

Yazısında Ekrem İmamoğlu’na “YSK üyelerine hakaret” iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay hapis cezasıyla ilgili kulisleri ve görüşmelerini aktaran Terkoğlu şöyle devam etti: “(…) İmamoğlu’na, ahmak davasında iki yılın üstünde ceza verilmesi telkinini kabul etmeyince sürülen hâkim Hüseyin Zengin’in hikâyesini anlatmıştım. HSK, Hüseyin Zengin’in baskı altında kalması sürecini aydınlatmaya, hepimizin bildiği nedenlerle yanaşmadı. HSK’ye muhalefet kontenjanından seçilen üyeler ise “hepimiz gibi” süreci izledi!

Peki HSK müfettişleri, hâkim Hüseyin Zengin’e sorsa Zengin ne diyecekti? İşte hâkim Zengin’e yakın bir kaynağa bunu sordum. Meğer Zengin, hakkında inceleme yapılacağını öngörerek süreci anlatmaya hazırlanmış. Daha önceki yazdıklarıma ek olarak söyleyecekleri arasında bir ifade dikkatimi çekti:

“Anadolu Adliyesi Başsavcısı İ.U. bana, Ekrem İmamoğlu’na ceza verirsen biz istinaf mahkemesini de çözdük. Tüm istinafların başkanı M.B. cezayı onatacak. Yargıtay sürecini de çözmek için çalışıyoruz. Yani senin kararın üst mahkemelerde de onaylanacağı için sorun yaşamayacaksın.”

Hani, İmamoğlu’nun ahmak davası İstinaf’a gidiyor, birileri “Orada bozulur herhalde” diyor ya… Hüseyin Zengin’e yapılan telkine bakarsanız sadece yerel mahkeme değil, yukarısı da ayarlanmış.”

Kısa Dalga

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler