Sosyal Medya

Genel

Babacan eleştirdi: ‘Depremde ilk 48 saat ne yaptınız?’

DEVA Partisi lideri Babacan, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Milli Savunma Bakanı Akar’a, Maraş depremleri sonrasında…

Babacan eleştirdi: ‘Depremde ilk 48 saat ne yaptınız?’

DEVA Partisi lideri Babacan, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Milli Savunma Bakanı Akar’a, Maraş depremleri sonrasında ilk 48 saatte ne yapıldığını sordu. Babacan, TSK personelinin deprem bölgesine ne zaman indirildiğini öğrenmek isterken, “Vinçler, iş makineleri niye parklarda bekledi? Kim, kimden talimat bekledi?” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu sabah FOX TV’de Çalar Saat programına konuk oldu. İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Babacan’ın gündem konusu Kahramanmaraş depremleri ve seçimlerdi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerin ardından ‘asker bölgeye geç gönderildi’ iddiaları konuşulmaya devam ederken, Babacan da depremin gerçekleştiği günden bu güne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ yönelik sorularına devam etti.

Babacan, Erdoğan’a ve Akar’a, “İlk 48 saatte ne yaptınız?” diyerek, “TSK personeli hangi saat ile sahadaydı” diye sordu. İnsanların ilk 48 saatte donarak öldüğünü ifade eden Babacan, bu geç kalınmada kimin kimden talimat beklediğini sordu.

Babacan’ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

“Siyasetçilerin işi, yarınlara bakmak. Ülkenin yarınlarını düşünmek, özellikle gençleri düşünmek. Onlar mutlu olmak istiyor, yarınlarını bu ülkede görmek istiyor. Biz şu anda ülkemizin gençleri için çalışıyoruz.

Depremlerden sonra hemen bir analiz yaptık. Değerlendirme ve çözüm raporumuzu yayınladık. Bu işin şehirlerin inşası, sağlık, gençler, eğitim, kültürel miras boyutu var. En önemlisi bu işin ekonomik boyutu nasıl çözülecek, tek tek yazdık.

Depremden sonra iç kaynak ve dış kaynak finansman dengesini kuramazsanız, Türkiye arka arkaya ekonomik depremler yaşar. Hükûmet bunu asla beceremez. Bu bizim işimiz. Hem depremin yaralarını saracağız hem ekonomik enkazı kaldıracağız.

Depremde ölümlerin çoğu ilk 48 saatte müdahale edilemediği için oldu. İnsanlar donarak öldü. Nefessiz kaldığı için, iş makineleri geç hareket ettiği için öldü. Sn. Erdoğan ‘İlk 2 gün aksaklıklar oldu ama’ dedi ama bir dakika. Soruyorum: İlk 48 saatte ne yaptınız?

Defalarca sordum, tekrar soruyorum. Sayın Erdoğan’a da Sayın Milli Savunma Bakanı’na da soruyorum. Hangi gün, hangi saat itibarıyla kaç TSK personeli sahadaydı? Vinçler, iş makineleri niye parklarda bekledi? Kim, kimden talimat bekledi?

Tek kişiden talimat almadan hiçbir iş yapamayan bir devlet yapısı oluşturduğunuzda sistem kilitleniyor. Deprem gibi en önemli anda devlet kurumları ancak üçüncü, dördüncü gün harekete geçebiliyor. Çünkü düğmeye basmayınca kimse yerinden oynamıyor.

Tek bir kişiye oy istemeyeceğiz. Bir kadroya oy isteyeceğiz. Bir yıldızlar takımına oy isteyeceğiz. Altı genel başkan, iki çok kıymetli ve başarılı belediye başkanı arkadaşımızla yıldızlar takımı oluşturduk.

Projeler açıklıyorlar. ‘Şu kadar bin konut’. Bir bütçe revizyonu oldu mu? Yok. ‘Elimizdekileri bir harcayalım sonra bakarız.’ diyorlar. Veliaht Prensi ara ‘kardeşim bana 3 milyar daha gönder’, Putin’i ara ”Ya doğal gaz parasını şey yap’. Bu böyle olmaz.

Seçimlere giderken hem İstanbul’u düşüneceğiz hem Ankara’yı düşüneceğiz ama her şeyden önemlisi Türkiye’yi düşüneceğiz. Biz Türkiye’nin tümünü yönetmeye talibiz.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler