Sosyal Medya

Genel

Babacan: ”AKP Cem Yılmaz’ın dayısına benziyor”

DEVA Partisi lideri Babacan, iktidarın, ülke sorunlarında pay sahibi olduğunu kabul etmemesiyle ilgili esprili bir açıklamada bulundu. Cem Yılmaz’ın, son…

Babacan: ”AKP Cem Yılmaz’ın dayısına benziyor”

DEVA Partisi lideri Babacan, iktidarın, ülke sorunlarında pay sahibi olduğunu kabul etmemesiyle ilgili esprili bir açıklamada bulundu. Cem Yılmaz’ın, son gösterisinde dayısıyla ilgili anlattığı bir hikayeden bahseden DEVA Partisi lideri, “Cem Yılmaz’ın dayısı AK Parti’ye benziyor” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’de Millet Buluşması’nda konuştu. İktidarın çoktan yapması gereken şeyleri şu anda seçim için vaat olarak sıraladığını söyleyerek tepki gösteren DEVA lideri, iktidarın, ülkenin büyük sorunlarına neden olduğunu ama bunu kabul etmediğini de bir Cem Yılmaz anekdotuyla anlattı. Babacan, 14 Mayıs’ın aslında bir referandum olduğunu düşündüğünü de yineleyerek, seçmenleri, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve DEVA Partisi, çatısı altında seçime girdiği için CHP’ye oy vermeye çağırdı.

14 Mayıs aslında bir referandum. Balıkesir, iki tercih var önünüzde. Otoriterlik mi demokrasi mi? Keyfilik mi hukuk mu? Baskı mı özgürlük mü? Korku umut mu? Öfke mi sevgi mi? Seçenekler çok açık. İkisinden birine mührü basacağız. Devam ediyorum, kavga mı barış mı? Yoksulluk mu zenginlik mi? Kara kış mı bahar mı? Cevap belli, biz barış, özgürlük diyoruz, bahar diyoruz. 15 Mayıs sabah göreceksiniz bu ülkeye bahar geldiğini.

14 Mayıs’ta tercihinizi yapacaksınız, arkasından sadece koltuğunuza yaslanacaksınız. Gerisi bizde. Adalet diyor biri. Adalet yalnızca işin yargıda hızlı yürümesi değil. Biz hakkı düştüğü yerden tutup kaldıracağız. Enflasyonu tek haneye indireceğiz. Türkiye’de bir dönem mutlak yoksulluk nasıl sıfırlandıysa yine yapacağız. Türkiye’yi dünyanın yıldızı yapacağız. Balıkesir de yıldız şehrimiz olacak. Buradaki gençler işlerini başka yerde aramayacak.

Bunlar için gidip, cumhurbaşkanlığı ve meclis pusulasında tercihimizi yapalım. Kılıçdaroğlu’na ve DEVA Partisi için CHP’ye mührü basalım, ilk turda bitirelim bu işi. Ben ‘elim CHP’ye gitmiyor’ diyen vatandaşlar olduğunu biliyorum. Ama artık ‘AK Parti’ye elim gitmiyor’ diyenlerin olduğunu da biliyorum. Çünkü onlar 28 Şubat sorumlularıyla yan yana yürüyeceklerini bilerek oy vermediler iktidara. Haklarını savunmaları için verdiler.”

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler