Sosyal Medya

Genel

Altılı Masa: “Cumhurbaşkanı için ortak bir anlayışa ulaştık”, kulisler Kılıçdaroğlu’na işaret ediyor

Millet İttifakı’nı oluşturan altı muhalefet partisinin liderleri Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun evsahipliğinde yaptıkları toplantının ardından altı liderin imasıyla bir yazılı…

Altılı Masa: “Cumhurbaşkanı için ortak bir anlayışa ulaştık”, kulisler Kılıçdaroğlu’na işaret ediyor

Millet İttifakı’nı oluşturan altı muhalefet partisinin liderleri Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun evsahipliğinde yaptıkları toplantının ardından altı liderin imasıyla bir yazılı açıklama yayımlandı.  Bir sonraki toplantının 6 Mart’ta yapılmasına karar verildiği belirtilerek cumhurbaşkanlığı adayı ve geçiş sürecinin yol haritası konusunda “ortak bir anlayışa ulaşıldığı” ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Altılı Masa liderleri Kahramanmaraş depremlerinin ardından 13 Şubattaki olağan toplantılarını ertelemiş, 18 Şubat’ta deprem gündemiyle bir araya gelmişti. Toplantının ardından yapılan açıklamada, cumhurbaşkanlığı adaylığının 2 Mart’ta yapılacak toplantıda gündeme alınacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “10 Mart”ta meclisi feshederek seçim kararı alması beklenirken, 6 Mart’ta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanacağı kulis bilgileri olarak yansımakta.

Halk TV’de yeralan kulis bilgilerine göre bugünkü toplantıda masaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi geldi. Liderler teker teker görüşlerini açıkladı. 6’lı masanın 5 lideri de Kılıçdaroğlu ismine ‘evet’ dedi. Toplantıda bir başka adayın ismi gündeme gelmedi sadece Kılıçdaroğlu ismi üzerinde konuşuldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener kararı yetkili kurullarına da danıştıktan sonra aktaracağını söyledi ve liderler Pazartesi günü buluşmak üzere anlaştı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler