Sosyal Medya

Politika

AKP’de İBB adaylığı yarışı kızıştı! O isimden sinyal geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, katıldığı canlı yayında adaylık için sinyal verdi.   2024 yılında yapılacak yerel…

AKP’de İBB adaylığı yarışı kızıştı! O isimden sinyal geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, katıldığı canlı yayında adaylık için sinyal verdi.

 

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul’da kimi aday göstereceği merak ediliyor. Süleyman Soylu, Murat Kurum ve Şadi Yazıcı gibi isimler ön plana çıkarken Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, konuk olduğu canlı yayında adaylık sinyali verdi.

 

 

 

 

 

 

 

“ADAYLIK SİNAYLİ”

Tevfik Göksu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

” İBB Başkanın İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusuyla gönül bağı olmayabilir ama benim bu şehirle gönül bağım var. Bizim medeniyet kültür ve değerlerimizde şehir tasavvur edilirken 4 temel kavram ile tarif edilir. İhya, İnşa, tebarüz ve idrak. 4 temel kavram şehrin tasavvurunu anlatır. En önemli şey idrak ve tebarüzdur. Yani nereye bastığını bil ve kime neyi bırakacağını bil. O açıdan insan nereye bastığını neye bastığını bilirse kime de neyi bırakacağını bilir. Diye bizim şehir tasavvurumuzda 4 temel kavramdır bu. Ne alakası var video ile diyeceksiniz. Az sonra oraya getireceğim. Biz sıradan bir şehirden bahsetmiyoruz, İstanbul’dan bahsediyoruz. İstanbul bizim kendi tarihi kültürel değerlerimizin, medeniyet değerlerimizin kök hücresidir. İstanbul bizim gözbebeğimizdir. İstanbul dünyanın bize ikram ettiği en kıymetli hazinemizdir. Kültürel birikimiyle, hoşgörüsüyle, sosyolojisiyle, Sülaymaniye’siyle, Ayasofya’sıyla. Her tarafa baktığınız zaman Necip Fazıl’ın tabiriyle ‘Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar’ dediği bir kenttir. Şimdi siz böyle bir kentte görev yaparken önce nasıl bir kentte görev yaptığınızı idrak etmeniz gerekir. Eğer nasıl bir şehirde görev yaptığınızı hissetmezseniz, kendinizi ‘ oyunda ve oyuncakta’ hissedersiniz.”

 

 

 

 

milligazete.com

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler