Sosyal Medya

Genel

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

Nerede oy kullanacağını öğrenen vatandaşlar, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılıp kullanılmayacağını merak ediyor. Peki, seçmen kağıdı zorunlu mu, seçmen kağıdı…

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

Nerede oy kullanacağını öğrenen vatandaşlar, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılıp kullanılmayacağını merak ediyor. Peki, seçmen kağıdı zorunlu mu, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

 

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar oy kullanmaya giderken hangi belgelerin bulundurulması gerektiğini sorgularken seçmen kağıdı olması zorunlu mu, sorusuna da yanıt arıyor.  Seçmenler oy kullanırken zorunlu olan belgelerin neler olduğunu araştırıyor. Peki, oy kullanırken seçmen kağıdı bulundurmak gerekiyor mu?

Teyit.org  konuyla ilgili hazırladığı bir video yayınladı. Videoda seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesinin zorunlu olmadığı belirtildi. Seçmenler, yanında seçmen kağıdı olmadan oy verme işlemine dahil olabilecek.

Seçmen bilgi kâğıdı ile gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını e-Devlet, YSK’nın internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenip oyunu kullanabilecek.

 

Oy kullanırken hangi belgeleri bulundurmalıyız?

64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağı sandıklarda seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak.

 

Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerdir.

 

 

t24.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler