Sosyal Medya

Genel

Özkan: Erdoğan’ın oyu yüzde 26’ya düştü

KARAR TV’nin Bi’ Karar Ver programında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularına yanıt verdi. KARAR…

Özkan: Erdoğan’ın oyu yüzde 26’ya düştü

KARAR TV’nin Bi’ Karar Ver programında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularına yanıt verdi. KARAR TV ekranlarında seçim sürecini değerlendiren Özkan, “Altılı Masa’nın adayı Şubat ayı içerisinde belli olacak. Anketler Erdoğan’ın kendi oyunun yüzde 26’ya düştüğünü gösteriyor” şeklinde konuştu.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur Bi’ Karar Ver programında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile gündemi değerlendirdi. CHP’li Özkan, Erdoğan’ın adaylığı tartışmalarına şu sözlerle değindi: Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını istiyoruz. Aday olsun ki siyaseten yenilmek neymiş, bir toplum bir zorbayı bir otokratı nasıl demokratik yollarla değiştirirmiş anlasın! Onun için aday olmamak hali kurtuluş halidir”

Anket çalışmalarının doğruluk payı üzerine konuşulan programda CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özkan, “Dün bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu %26 gözüküyordu. Bazı direnç oyu vardı yüzde 29’da görünüyordu. Neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır. Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. En yıpranmış isim Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerine yer verdi.

Anketlerdeki ‘manipülatif’ kısmı çıkardıklarını söyleyen Özkan, “Seçim çevrelerinde yapılan anketler ve bu anketlerin aylık değişimleri bize standart sapmaların dışında değişimleri gösteriyor. Biz bunların tamamen ortalamasını alarak sadeleştiriyoruz. Manipülatif kısmını ayıkladığımızda toplum bir karar vermiş görünüyor.14 Mayıs’tan sonra Türkiye bir restorasyon ve yeniden kalkınma dönemine girecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler