Sosyal Medya

Genel

Yeni faiz oranı sonrasında kredi kartı faizleri ne kadar artacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı sonrası kredi kartı, ek hesap ve ticari kredilerde faizler artırıldı. Yeni faiz oranları…

Yeni faiz oranı sonrasında kredi kartı faizleri ne kadar artacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı sonrası kredi kartı, ek hesap ve ticari kredilerde faizler artırıldı. Yeni faiz oranları 1 Ağustos itibariyle geçerli olacak.

 

 

 

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) 2023 Temmuz ayına ilişkin faiz kararını dün açıkladı. Banka, yüzde 15 olan politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 17,50’ye yükseltti.

Bu gelişmeler sonrası 1 Ağustos itibarıyla kredi kartı ve Kredili Mevduat Hesabı-Ek hesap (KMH) faiz tavanı aylık yüzde 1,91’den 2,13’e çıkmış olacak.

TİCARİ KREDİLERDE DE FAİZLER ARTTI
Ticari krediler için tavanlar ise yüzde 29,4 ve yüzde 37,8’e yükseldi. Bir önceki oranlar ise yüzde 25 ve yüzde 32,2 idi.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, “Kredi kartı, KMH ve ticari kredi faiz tavanları artırıldı. 1 Ağustos itibarıyla kredi kartı ve KMH faiz tavanı aylık
yüzde 1,91’den 2,13’e çıkacak. Vergiler dahil maliyet ise yüzde 2,77 olacak. Ticari krediler için tavan 37,8’e yükseldi” dedi.

 

Yeni faiz oranı sonrasında kredi kartı faizleri ne kadar artacak? - Sayfa 4

 

 

Politika faizlerinin artması durumunda kredi kartları ve KMH faizleri tabloda yer alıyor.

FAİZ ARTIŞI PİYASALARI NASIL ETKİLİYOR?

Faizdeki artışın başta kredi kartı ve kredili mevduat hesabı faizi olmak üzere ihtiyaç ve ticari kredi faizi limitleri ve Merkez Bankası’nın fonlama faizini etkiliyor.

 

 

 

gazeteduvar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler