Sosyal Medya

Piyasa

Türkiye’de turizm canlılığı: Turist sayısındaki artış dikkat çekti

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı artıyor ve bu artışın başında Rusya ve Almanya yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13,95 artış göstererek ilk 8 ayda önemli bir artış kaydetti.

Türkiye’de turizm canlılığı: Turist sayısındaki artış dikkat çekti

İlk 8 ayda Türkiye’yi ziyaret eden yabancı ziyaretçilerin en fazla geldiği ülkeler sıralamasında, Rusya Federasyonu bir önceki yıla göre yüzde 44,84 artışla 4 milyon 351 bin 254 kişi ile birinci sırada yer alırken, Almanya yüzde 6,03 artışla 4 milyon 82 bin 994 kişi ile ikinci sırada yer aldı. İngiltere (Birleşik Krallık) ise yüzde 12,36 artışla 2 milyon 652 bin 188 kişi ile üçüncü sıraya yükseldi. Bu ülkeleri sırasıyla Bulgaristan ve İran izledi.

Ağustos ayına gelindiğinde, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 5,65 artarak 6 milyon 660 bin 700 kişiye ulaştı. Ağustos ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ise Almanya birinci sırada yer aldı. Almanya’yı Rusya Federasyonu ve İngiltere (Birleşik Krallık) takip etti.

Turizm sektöründeki bu olumlu gelişmeler, Türkiye’nin uluslararası turizm pazarındaki çekiciliğini ve ziyaretçi sayısını artırma çabalarının bir sonucu olarak görünüyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler