Sosyal Medya

Piyasa

Tunç Şatıroğlu anlattı: Altın fiyatları neden düşüyor? Kalıcı yükseliş ne zaman?

Altın fiyatlarında son durum ne, ne zaman yükselişler görülecek? Ekonomist Tunç Şatıroğlu anlattı.

Tunç Şatıroğlu anlattı: Altın fiyatları neden düşüyor? Kalıcı yükseliş ne zaman?

Altın fiyatlarında son durum ne, ne zaman yükselişler görülecek? Ekonomist Tunç Şatıroğlu anlattı.

 

 

 

Altın fiyatlarında düşüş hareketlerinin meydana gelmesi yatırımcıları oldukça telaşlandırdı. FED’in faiz artırımı yapmamasına rağmen fiyatlardaki gerilemeler şaşkınlıkla karşılanıyor.

 

Altın fiyatlarındaki düşüşü ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu açıklayarak, “FED faiz artırımı yapmadı ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gerileme bekleniyordu. Ancak ABD 10 yıllıklarda yükselişler devam ediyor. Bu da ons altını sıkıştırıyor.

 

Belki 1.910 dolar seviyesine kadar gerilemeler görebiliriz. Ancak Ekim ayında ons altında kalıcı yükselişleri görürüz. Bu Ekim ayının başında mı olur yoksa sonunda mı olur onu kestiremiyoruz ama Ekim ayı içinde altın fiyatlarında yükseliş göreceğiz. Bu yükseliş de kalıcı olacak.” dedi.

 

Ons altın şu anda 1.919 dolar seviyesinde işlem görüyor. Dün ons altın 1.947 dolar seviyesini görmüştü. Ancak 24 saat içerisinde ons altında 28 dolarlık bir geri çekilme takip edildi. Peki bu geri çekilme ne kadar sürecek?

 

Gram altında ise düşüşler sınırlı kaldı. Dolar kurunda bugün Merkez Bankası faiz kararı sonrasında hafif yükselişler gram altındaki kayıpların artmasını engelledi.

 

Galtın şu anda bankalar arası piyasalarda 1.673 TL seviyesinde işlem görüyor ama bu fiyattan gram altın alma imkanı bulunmuyor. Kuyumcuların makas aralığının devreye girmesi ile gram altın fiyatı 1.710 TL olarak uygulanıyor.

 

Fiziki altın işlemlerinde kuyumcu fiyatları geçerli olmaya devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler bilgilendirme maksatlıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler