Sosyal Medya

Piyasa

TÜİK enflasyon rakamlarına tepki gösteren ekonomist ‘kabus yılı olacak’ dedi!

Ekonomist Remzi Özdemir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına sert tepki gösterdi ve 2024'ün memur, işçi ve asgari ücretliler için zor bir yıl olacağını belirtti.

TÜİK enflasyon rakamlarına tepki gösteren ekonomist ‘kabus yılı olacak’ dedi!

Ekonomist Remzi Özdemir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına sert tepki gösterdi ve 2024’ün memur, işçi ve asgari ücretliler için zor bir yıl olacağını belirtti.

 

 

Remzi Özdemir, “Neden kabus yılı olacak? Yılbaşında alacakları zam, artan enflasyona rağmen bir daha zam alamayacakları anlamına geliyor” dedi.

 

TÜİK’in kasım ayına ilişkin verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzde 61,98, aylık bazda ise yüzde 3,28 artış gösterdi.

 

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) verilerine göre ise kasım ayında TÜFE aylık bazda yüzde 5,58, yıllık bazda ise yüzde 129,27 arttı.

 

Özdemir, yaptığı açıklamada TÜİK’in enflasyon rakamlarına tepki göstererek 2021’deki krizi hatırlattı. Hükümetin enflasyon beklentisine dayalı adımlar attığını ve Orta Vadeli Program’daki tahminler doğrultusunda zam yapıldığını belirterek, “Emekliye ve asgari ücretlilere yüzde 50’nin altında zam yapılacak” dedi.

 

Özdemir, “TÜİK’ın enflasyonla mücadele ettiği iddiasını tebrik ediyorum. Ancak, ülkemizde iki farklı enflasyon var: reel enflasyon ve kağıt üzerindeki enflasyon. Zamlar, kağıt üzerindeki enflasyonla belirleniyor ve hükümet geleceğe dair enflasyon beklentisiyle adımlarını belirliyor. Bu, en büyük tehlike” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler