Sosyal Medya

Ekonomi

Ortadoğu’da artan gerilim Bitcoin, altın ve petrol fiyatlarını yükseltti!

Dijital varlık alım satım hizmetleri sunan Bitfinex, bu haftaki Alpha Raporu’nu yayımladı. Raporda, Ortadoğu’da artan gerilimin Bitcoin, altın ve petrol fiyatlarını yükselttiğinin altı çizildi...

Ortadoğu’da artan gerilim Bitcoin, altın ve petrol fiyatlarını yükseltti!

Kripto para piyasalarında bir süredir spot alım-satıma yönelik bir eğilim söz konusu. Toplam Bitcoin arzının yaklaşık 15 milyon BTC’ye tekabül eden yüzde 80,34 gibi rekor düzeydeki kısmı uzun vadeli yatırımcılar tarafından tutulurken, kısa vadeli yatırımcılar tarafından tutulan kısmı ise toplam arzın sadece yüzde 19,34’ünü oluşturuyor. Bu durum bu varlığı uzun vadeli elde tutmaya yönelik güçlü bir isteği gösteriyor.

Diğer taraftan zincir üzerinde hareket eden coin’lerin kayda değer oranlarda kâr ya da zarar göstermemesi geçiş piyasasına delalet ediyor. Fakat aynı zamanda, BTC ve Ether gibi varlıkların vadeli işlemler piyasasındaki açık pozisyonları da ani bir yükseliş gösterdi. Merkezi borsalarda açık BTC pozisyonları 8,7 milyar doları geçti. Bununla birlikte, bu borsaların spot işlem hacimlerinin son yılların en düşük seviyelerinde seyretmesi ve tahmini kaldıraç oranındaki ani yükseliş piyasalarda risklerin yükseldiğini gösteriyor.

Küresel jeopolitik gerilimler de finans piyasalarında etkisini gösterdi. Geleneksel olarak güvenli bir liman olan altının değerinde ciddi bir artış görülürken, Bitcoin’in bu duruma reaksiyonu ise nispeten sönük kaldı.

Opsiyon piyasası, özellikle giderek artan jeopolitik gerilimler karşısında hedging faaliyetlerindeki artışın bir yansıması olarak aşağı yönlü riskten korunmaya yönelik belirgin bir eğilim gösteriyor. Ortadoğu’da yaşanan gerginlik petrol fiyatlarında yüzde 4’lük hızlı bir yükselişe neden oldu ve enerji tedarik zincirinin ne kadar kırılgan olduğunu bize tekrardan gösterdi.

Tether’in yeni CEO’su Paolo Ardoino oldu

Yönetici değişiklikleri ve düzenleyici gelişmeler açısından ise, Paolo Ardoino’nun Tether’de CEO rolünü üstlenmesi şirket için daha fazla büyüme ve küresel genişleme sağlamaya yönelik stratejik bir hamle anlamına geliyor. SEC, Grayscale Investments’ın Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurusunu yeniden değerlendirmeye yönlendiren mahkeme kararına itiraz etmeme yolunu seçti ve bu da kripto para camiasında bir iyimserlik yarattı. Uluslararası arenada G20, kripto para düzenlemeleri için koordineli bir yaklaşımla kolektif hareket etmeye yönelik bir taahhüdü ifade eden “G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Tebliği”ni oybirliğiyle onaylayarak önemli bir birliktelik ortaya koydu. Avrupa’da, Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi’nin (ESMA) merkeziyetsiz finansla (DeFi) ilgili ciddi endişeleri olduğunu dile getirmesi, kripto camiasında merkeziyetsiz mimarinin ve dijital kimliklerin geleceğine, özellikle de Avrupa bölgesindeki gizlilik sorunlarına yönelik kaygıları artırdı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler