Sosyal Medya

Gündem

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? Tahsin Bakırtaş, Para Analiz’e anlattı… O hiç yanılmadı!

Piyasaların gözü eylül ayı Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? Tahsin Bakırtaş, Para Analiz’e anlattı… O hiç yanılmadı!

Piyasaların gözü eylül ayı Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

 

 

Para Politikası Kurulu, ağustos ayında politika faizini 7.5 puan artırarak yüzde 25’e yükseltmişti. Peki bu perşembe açıklanacak olan faiz kararı ne olacak?

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında 21 Eylül Perşembe günü toplanacak.

Aynı gün saat 14.00’te faiz kararı açıklanacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini 750 baz puanlık artışla yüzde 25 düzeyine yükseltmişti.

 

Bugüne kadar yaptığı isabetli analizleriyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz adımlarını önceden bilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Tahsin Bakırtaş, perşembe günü açıklanacak faiz kararına ilişkin öngörülerini Para Analiz’e anlattı.

 

Bakırtaş’ın açıklamaları şu şekilde;

 

“250 BAZ PUANLIK ARTIŞ ÖNGÖRÜYORUM”

 

“Olması gereken ekonominin finans cephesinde en az 750 baz puan, tepe 900 puan ancak ekonominin finans boyutu değil de reel kısmı düşünüldüğünde 250 baz puan artırılabileceğini düşünüyorum çünkü reel ekonomide daralma sinyalleri oldukça fazla. Bu nedenle pas bile geçilebilir ki bu da dövizi yeniden alevlendirir.

 

Ya olması gerekeni yapıp çok fazla zamana yaymadan faizi reel olarak pozitife geçirmek gerekir ya da zamana yayarak eski politikalara benzer 30’un altında bir faizle ekonomik büyümeyi sürdürmek gerekir. Ekonomi yönetimi seçime kadar bir tercih yapmakla karşı karşıya.”

 

 

 

 

Para Analiz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler