Sosyal Medya

Piyasa

Kur korumalı mevduat ile ilgili kritik bir karar alındı!

1 Ocak 2024'ten itibaren, TL dönüşümlü yeni KKM hesaplarının açılamayacağı ve mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının vade sonunda yenilenmeyeceği bildirildi. 

Kur korumalı mevduat ile ilgili kritik bir karar alındı!

1 Ocak 2024’ten itibaren, TL dönüşümlü yeni KKM hesaplarının açılamayacağı ve mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının vade sonunda yenilenmeyeceği bildirildi.

 

 

Yapılan duyuruya göre, 1 Ocak 2024’ten sonra TL dönüşümlü yeni KKM hesapları açılamayacak. Aynı dönemde, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları da vade sonunda yenilenmeyecek. Ancak, döviz cinsinden olan KKM’lerde yeni hesap açılışları ve vade sonu yenileme işlemleri devam edecek.

 

Bankalara iletilen resmi yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden önce açılan ve henüz vadesi dolmamış TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu işlemleri, “Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı TCMB Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı” kapsamında yürütülecek.

 

BDDK’nın verilerine göre, KKM hacmi 22 Aralık itibarıyla 2,65 trilyon TL seviyesine gerilemişti. KKM’nin para birimi dağılımıyla ilgili kesin bir veri olmasa da, büyük çoğunluğunun döviz cinsinden olduğu tahmin ediliyor, özellikle döviz dönüşümlü mevduatlardan oluştuğu öngörülüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler