Sosyal Medya

Döviz

İslam Memiş “Gram altını tahtından edecek” dediği yatırım aracını açıkladı

Finans analisti İslam Memiş, aralık ayında büyük bir değişim öngördüğü yatırım aracını duyurdu.

İslam Memiş “Gram altını tahtından edecek” dediği yatırım aracını açıkladı

Finans analisti İslam Memiş, aralık ayında büyük bir değişim öngördüğü yatırım aracını duyurdu.

 

 

İslam Memiş, gram altını geride bırakacağını öngördüğü yatırım fırsatıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Yatırımcıları aralık ayına özellikle odaklanmaları konusunda uyardı.

 

Piyasalardaki gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Memiş, öncelikle dolar ve borsa hakkında değerlendirmelerde bulundu:

 

“Borsa İstanbul 100 Endeksi 7959 puanda. Yüzde 1.34’lük bir değer artışı yaşandı. Geçtiğimiz hafta belirttiğim 8000 puan seviyesi hala önemini koruyor. Önemli olan, bu seviyenin üzerinde kalıcılığın sağlanıp sağlanamayacağı. Bu hafta olumlu bir görünüm devam ediyor. Yüzde 50 alım için beklemekte fayda var.”

 

Doların seyriyle ilgili tahminlerini de paylaşan Memiş, “Dolar/TL kuru 28.76 lira seviyesinde. 28.60-28.76 lira arasında işlemler gerçekleşti. Pozitif bir seyir devam ediyor. Yıl sonu hedefimiz 29.70 lira. Merkez Bankası beklenti anketinde ise 29.99 lira olarak görünüyor. Ben de uzun süredir 29.70 seviyesini öngörüyorum. 2024’e ise 30 liradan başlarız. Yılın ilk çeyreğinde 32.5-33 lira, yıl içinde ise 45 liraya kadar yükselebileceğini öngörüyoruz.”

 

“Doların bir yatırım aracı olmadığını, TL bazlı hareketlerin devam edebileceğini ancak diğer yatırım araçları içinde en az kazandıran para birimi olduğunu belirtmek isterim,” diyen Memiş, doların biriktirilmesinin yanlış bir yol olduğunu ifade etti.”

 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, aralık ayıyla ilgili önemli tahminlerini paylaştı ve yatırımcıları gram altın dışında başka bir emtiaya yönlendirdi.

 

Memiş, ons altın ve gram altın tahminlerini açıklarken şunları söyledi:

“Ons altın şu an 1968 dolarda. Geçtiğimiz hafta hızlı yükselişler gördük. Ancak dikkat edin, bir geri çekilme olacak. Sabah saatlerinde 1985 dolardaydı dün, daha sonra 1970 dolar seviyelerine indi. Ons altında işlem yapanlar, tekrar 2000 dolar üzerine bir trend bekleyebilirler. Merkez bankalarının faiz artırımlarını sonlandırıyor olmaları ve Fed’in pas geçeceği beklentisi riskleri artırarak ons altını 2000 dolar seviyesine taşıyabilir. Öngörümde 2350 dolar seviyesi hala geçerliliğini koruyor. 1957 dolar ise destek seviyesi olarak görülüyor. Eğer bu seviyenin altına sarkarsa, iyi bir alım fırsatı olabilir.”

“Gram altın ise şu anda 1820 lira seviyesinde. Serbest piyasalarda 1864-1869 lira aralığında işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta yüzde 50 alım yapanlar için bu hafta da fırsatlar olabilir. Gram altın, ons altına göre daha sınırlı bir geri çekilme yaşıyor. 1865-1857 destek seviyeleri takip edilmeli. Yeniden yükseliş trendine geçerse 1900-2000 lira aralığını görebiliriz. Hazırlıklı olun, büyük ihtimalle yılı 2000 seviyesinde kapatacağız.”

 

 

“GÜMÜŞ ALTINI TAHTINDAN EDECEK”

 

“Gümüş ons tarafında ise satışlar gözleniyor. 23.40 dolarda. 22.80 destek seviyesi takip edilmeli. Geçtiğimiz hafta altına kıyasla daha fazla getiri sağlamıştı. 24 doları gördükten sonra tekrar geri çekilirse, 24 dolar seviyesini hedef alabilir.”

 

“Gram tarafında 21.58 seviyesindeyiz. Ardından 20.80 destek seviyesi var. 24 lirayı hedefleyen bir trend var. Gümüşün, gram altını tahtından edecek bir performans sergileyeceğini öngörüyorum. Aralık ayı, gümüşün ne kadar pozitif bir performans sergileyeceğini gösterecek. Son sözü gümüş söyleyecek gibi görünüyor ve aralık ayına yaklaşıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler