Sosyal Medya

Piyasa

Irak’tan Üst Düzey Heyet Ankara’ya Geliyor! TL-Dinar Müzakereleri Başlıyor

Türkiye'nin Irak ile olan ticari ilişkilerinde doların yerine yerel para birimlerinin kullanılması konusunda önemli adımlar atılıyor. Irak'tan üst düzey bir heyet, Ankara'ya gelerek bu alandaki işbirliğini genişletme amaçlı görüşmeler gerçekleştirecek.

Irak’tan Üst Düzey Heyet Ankara’ya Geliyor! TL-Dinar Müzakereleri Başlıyor

Türkiye’nin Irak ile olan ticari ilişkilerinde doların yerine yerel para birimlerinin kullanılması konusunda önemli adımlar atılıyor. Irak’tan üst düzey bir heyet, Ankara’ya gelerek bu alandaki işbirliğini genişletme amaçlı görüşmeler gerçekleştirecek.

 

 

 

 

Irak hükümet kaynaklarına göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin direktifleri doğrultusunda gerçekleşecek ziyaret, ticaret, mali işbirliği, bankacılık ve döviz alışverişinin düzenlenmesi konularında önemli adımlar atmayı hedefliyor.

 

Heyetin, Türkiye’deki finansal kuruluşlar, Merkez Bankası, Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile yapacağı görüşmelerde, özellikle TL, Dinar gibi farklı para birimlerinin kullanımının artırılması ve ticaretin düzenlenmesi ele alınacak.

 

Irak Merkez Bankası kaynakları, özellikle Türkiye ile ticaret hacminin büyüklüğü nedeniyle dolar dışında para birimlerine yönelmek istediklerini belirtiyor. Bu adım, finans sektöründe planlanan reformların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

 

Irak Merkez Bankası Başkanı Ali Allaq’ın açıklamalarına göre, dolar dışında euro, BAE dirhemi gibi para birimleri üzerinden de işlemler kolaylıkla yapılabilecek. Türk bankalarıyla Euro veya Türk Lirası üzerinden yapılacak havaleler konusunda anlaşma sağlanmış durumda.

 

Bu gelişme, Irak’ın ABD Merkez Bankası’ndan gelen döviz miktarındaki azalış ve doların ticaretteki baskısını hafifletme isteğiyle paralel bir adım olarak öne çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler