Sosyal Medya

Piyasa

İnşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi dibe vurdu

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) aralık ayına ilişkin İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni…

İnşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi dibe vurdu

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) aralık ayına ilişkin İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni bugün yayınladı. Buna göre; Bileşik Endeks, yılın son ayında 0,01’lik gerilemeyle 69,51 puan seviyesine geriledi.

2022 yılı nisan ayından beri gerileyen endekste bu durum yılın son ayında neredeyse durağanlaşırken 2021 yılı ağustos ayından itibaren gerileme sürecine giren Güven Endeksi ise ilk kez artış gösterdi.

Türkiye İMSAD’dan yapılan açıklamada, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ndeki gerilemenin yavaşlamaya başladığı belirtilerek destek paketlerinin iç talebi artıracağı vurgulandı.

2022’nin son ayında üretimde de belirgin bir gerilemenin yaşandığındı belirtilen endekse göre, faaliyetler giderek durağanlaştı. İç talepteki düşüşlerin ana sebebi olarak mevsimsel etkiler ön plana çıkarken dış talepteki yavaşlama da faaliyetler üzerinde olumsuz etki yarattı.

Ancak son dönemde açıklanan birçok destek paketinin iç talebi ve satışları kış aylarında desteklemesi bekleniyor. Türkiye ekonomisine ilişkin güven seviyesi değişmezken inşaat sektörüne ve inşaat malzemeleri sanayisine olan güven sınırlı olarak arttı. Buna bağlı olarak ihracat pazarlarına olan güven de aralık ayında yukarı yönde ilerleme kaydetti.

Güven Endeksi’nde yaşanan söz konusu pozitif durum, yeni yıla yönelik iyimser bir tablo yarattı ve yeni yılda özellikle iç pazarda hareketlilik beklentisini destekledi. Öte yandan, önümüzdeki üç aya ilişkin alınan yurt içi siparişler yavaşlayarak azalmaya devam etti.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler