Sosyal Medya

Piyasa

HSBC’den sterlin tahmini

HSBC analistleri, küresel ekonomik görünüm nedeniyle İngiltere'nin sterlini konusundaki gelecek yıl zayıflama beklentilerini dile getirdi. Ayrıca, İsveç kronu ve Norveç kronu için de risk iştahına olan duyarlılık nedeniyle olumsuz bir tablo çizdiler.

HSBC’den sterlin tahmini

HSBC analistleri, küresel ekonomik görünüm nedeniyle İngiltere’nin sterlini konusundaki gelecek yıl zayıflama beklentilerini dile getirdi. Ayrıca, İsveç kronu ve Norveç kronu için de risk iştahına olan duyarlılık nedeniyle olumsuz bir tablo çizdiler.

 

 

HSBC Avrupa Döviz Araştırmaları Başkanı Dominic Bunning, mevcut ekonomik manzara bağlamında İngiltere, Norveç ve İsveç para birimlerini değerlendirdi.

 

Buna göre, İngiltere ekonomisinin zayıf görünümü ve küresel ekonomideki zorluklar, sterlinin gelecek yıl zayıflamasına yol açabileceğini öngördüler.

 

Dominic Bunning’e göre, faiz artışlarının etkisi arttıkça, İngiltere’nin iç piyasasının daha da zayıflayabileceğine dikkat çekti.

 

Öte yandan, İsveç kronu ve Norveç kronu konusundaki beklentilerin de küresel risk iştahına olan hassasiyet nedeniyle negatif yönde olduğunu paylaştılar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler