Sosyal Medya

Piyasa

Gram altın zirvesini yeniledi! Yeni rekor

Bugünün finansal tablosuna göre, Fed tutanakları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde, gram altın rekor seviyeye ulaşarak ons altın ve dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle taze bir rekor kırdı.

Gram altın zirvesini yeniledi! Yeni rekor

Bugünün finansal tablosuna göre, Fed tutanakları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde, gram altın rekor seviyeye ulaşarak ons altın ve dolar/TL’deki yükselişin etkisiyle taze bir rekor kırdı.

 

 

 

Saat 11.15 itibarıyla ons başına 1.992,12 dolara yükselerek yüzde 0,72 artış kaydetti. Aynı zamanda, dolar/TL ve ons altındaki artışın etkisiyle gram altın yüzde 1,08 artarak 1.846 liraya yükseldi.

 

Marex analisti Edward Meir, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüş ile merkez bankalarından gelen güçlü talebe vurgu yaparak, “Bu durum altın için yükseliş anlamına geliyor. Piyasa, dünkü gerilemeyi tekrar gözden geçiriyor” ifadelerini kullandı.

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonda yavaşlama belirtileri, Fed’in faiz artırımı konusundaki beklentileri azalttı ve bu durum altın için olumlu bir atmosfer oluşturdu.

 

CME FedWatch aracı da Fed’in aralık toplantısından faiz artışı beklenmediğini teyit etti.

 

 

Ancak, yatırımcılar bu beklentilerin ortasında, Fed’in son toplantısına dair tutanaklarda faiz artırımının sona erdiği sinyallerini aramaya devam edecekler.

 

FOMC toplantı tutanakları, yatırımcılara merkez bankasının yumuşak bir iniş stratejisine yönelik görüşlerini daha yakından gözlemleme fırsatı sunacak.

 

Yerel piyasalar ise Fed’in tutanaklarının ardından Perşembe günü TCMB’nin açıklayacağı faiz kararını bekliyor olacak.

 

Ekonomistler, TCMB’nin politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 37,50’ye yükselteceği yönünde görüş belirtiyorlar. Bu beklentiyle birlikte piyasalarda TCMB’nin faiz politikalarına dair yoğun bir bekleyiş söz konusu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler