Sosyal Medya

Piyasa

Gram altın tarihi seviyeye ulaştı!

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram, 1940 lira seviyesinde işlem görüyor.

Gram altın tarihi seviyeye ulaştı!

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Gram, 1940 lira seviyesinde işlem görüyor.

 

 

Ons fiyatındaki artışın etkisiyle Cuma günü değer kazanan altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 1,8’lik bir artışla 1924 liradan günü tamamladı.

 

Bugün ise altın gramı, önceki kapanışa göre 1940 liradan işlem görüyor. Aynı süreçte çeyrek altın 3 bin 235 lira, Cumhuriyet altını ise 13 bin 195 liradan alıcı buluyor.

 

Altının ons fiyatı ise bugün 2 bin 145 doları aşarak yeni bir rekor kırdı ve şu an önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 2 bin 76 dolar seviyesinde seyrediyor.

 

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin artmasıyla altına olan talebin yükseldiğini belirtiyor.

 

Analizcilere göre, Fed’in sıkılaştırıcı politikalarının varlık fiyatları üzerindeki etkisi güçlü bir biçimde devam ediyor. Bankanın bu şahin adımlarıyla birlikte sıkılaştırmanın sonuna gelindiği kesin gözüyle bakılıyor.

 

Bugün, yurt içinde finansal sektör dışındaki firmaların döviz varlıkları ve yükümlülükleri ile ABD’de fabrika ve dayanıklı mal siparişleri verileri yakından izlenecek. Teknik analizlere göre altının ons fiyatında 2.090 ve 2.100 seviyeleri direnç, 2.050 ve 2.030 puanları ise destek konumunda bulunuyor.

 

Diğer yandan, bugün açıklanan yurt içi makroekonomik verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), beklentilerin altında kaldı. Aylık bazda yüzde 3,28, yıllık bazda ise yüzde 61,98 artışla gerçekleşti

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler