Sosyal Medya

Piyasa

Evren Devrim Zelyut’tan bomba dolar ve altın yorumu

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.Bugün gram altın 1.264 liradan alıcı buluyor. Rakamlara kanıp kuyumcunun yolunun tutmamak lazım. Ekran fiyatı ile…

Evren Devrim Zelyut’tan bomba dolar ve altın yorumu

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.Bugün gram altın 1.264 liradan alıcı buluyor. Rakamlara kanıp kuyumcunun yolunun tutmamak lazım. Ekran fiyatı ile piyasa fiyatı bambaşka…Yaz aylarında yeni rekorlar bekleniyor.

 

6 Mayıs 2023 altının onsu 2.016 dolardan işlem görürken gram altın 1264 liradan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “şahin” politikalarının sonlandıracağına ilişkin öngörülerin güçlendiğini kaydederek, bu durumun tarihi zirvesine yakın seyreden altının ons fiyatında aşağı yönlü baskıları törpülediğini söyledi.

 

Çeyrek altın 2.242,00-2.317,00

Yarım altın 4.526,00-4.649,00

Cumhuriyet altını 9.168,00-9.306,00

 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut son yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Önümüzdeki aylarda ABD enflasyonunda geri çekilme devam ettiği sürece indirimlerin bile konuşulduğu ortamda ben altında ons altında 2100 doların üstüne atış bekliyorum. Birinci şartım ABD’den gelecek enflasyonun düşmeye devam etmesi. Altında yolumuz açık. Altın önümüzdeki dönemde dolar-altın-hisse yatırım üçgeninde parlıyor.

 

Dövizde ‘Kötü haberlerim var’ diyerek uyardı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan ayrıca flaş dolar değerlendirmesi de geldi. ‘Kötü haberlerim var’ diyen Zeylut öyle bir seviye verdi ki duyanlar döviz bürosuna akın edecek. Yeni zam dalgasına dikkat çeken Zelyut, bakın neler söyledi?

 

DÖVİZ KAZANDIRICI YETENEKLER AZALDI

Türkiye ekonomisinin döviz kazandırıcı yeteneklerinin azaldığını belirten Zelyut, ” Yüksek teknoloji üreten malları üretip satmadıktan sonra rezervi dolar ve euro ile dolduramazsın en sonunda evdeki altınları satmaya başlarsın o yüzden alarm veriyor diyorum. Altın rezervimiz alarm veriyor..” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler