Sosyal Medya

Piyasa

Euro Bölgesi’nde işsizlik ekim ayında sabit kaldı

Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı ekim ayında yüzde 6,5 seviyesinde sabit kaldı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi'nin ekim ayı işsizlik verilerini paylaştı.

Euro Bölgesi’nde işsizlik ekim ayında sabit kaldı

Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı ekim ayında yüzde 6,5 seviyesinde sabit kaldı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi’nin ekim ayı işsizlik verilerini paylaştı.

 

 

 

Verilere göre, AB’de mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı eylülde yüzde 6 olarak kaydedilmiş ve ekimde bir değişiklik olmamış.

 

Benzer şekilde, Euro Bölgesi’nde eylülde yüzde 6,5 olan işsizlik oranı ekimde de aynı seviyede kalarak sabitlendi. Geçen yılın ekim ayında Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı yüzde 6,6 iken, AB’de ise yüzde 6,1 olarak belirlenmişti.

 

Ülkelere göre işsizlik oranları AB uyumlu verilere göre şu şekilde gerçekleşti: İspanya’da yüzde 12, İsveç’te yüzde 8, İtalya’da yüzde 7,8, Fransa ve Finlandiya’da ise yüzde 7,3 seviyesinde oldu.

 

Ekimde AB genelinde işsiz sayısı 13 milyon 171 bin kişi olarak gerçekleşti ve bunun 11 milyon 134 bini Euro Bölgesi’nde kaydedildi.

 

25 yaş altı genç işsizlik rakamları da dikkat çekiciydi; AB’de 2 milyon 881 bin, Euro Bölgesi’nde ise 2 milyon 380 bin genç işsiz tespit edildi. Genç işsizlik oranı AB’de yüzde 14,8, Euro Bölgesi’nde ise yüzde 14,9 olarak ölçüldü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler