Sosyal Medya

Ekonomi

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: “Lira varlıklara yatırım yapmayın!”

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'enflasyon muhasebesi'ne dair sözlerini 'irrasyonel bir temele dönüş' olarak yorumladı. Şatıroğlu, "Ne yapmalı" sorusuna "TL varlıklara yatırım yapılmamalı" şeklinde cevap verdi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: “Lira varlıklara yatırım yapmayın!”

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘enflasyon muhasebesi’ne dair sözlerini ‘irrasyonel bir temele dönüş’ olarak yorumladı. Şatıroğlu, “Ne yapmalı” sorusuna “TL varlıklara yatırım yapılmamalı” şeklinde cevap verdi.

 

 

Enflasyon muhasebesi,” yüksek enflasyonlu ekonomilerde faaliyet gösteren şirketlerin finansal tablolarının, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle ne kadar kayıp veya kazançla karşı karşıya kaldığını hesaplayan bir yöntemdir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda finans kuruluşlarını muaf tutma olasılığını dile getirdi.

 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Şimşek’in bu sözlerini eleştirerek, “Rasyonelleşme buraya kadar. Artık rasyonel zeminden uzaklaşma süreci başladı. İrrasyonel zemine geri dönüyoruz” şeklinde yorumladı. Ayrıca, “Enflasyon bankalara uğramıyor mu yani? Çok rasyonel bir anlayış” dedi.

 

Bir takipçinin “Bu, bankaların (enflasyon muhasebesine geçmelerinden) daha çok vergi ödeyeceği anlamına gelmiyor mu?” sorusuna ise Şatıroğlu, “Evet” şeklinde yanıt verdi.

 

Ekonomist, “Ne yapmak gerek” diye soran takipçisini de “TL varlıklara yatırım yapmamak gerekir” diye yanıtladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler