Sosyal Medya

Borsa

Ekonomist Atilla Yeşilada Bu Kez İyimser! Döviz, Faiz ve Borsa Tahminleri | Paranın Aklı

Paraanaliz.com Genel Yayın Yönetmeni ve ekonomist Atilla Yeşilada, Inveo Portföy Youtube kanalında Dr. Cüneyt Akman’ın konuğu oldu, piyasaya dair  beklentilerini paylaştı.…

Ekonomist Atilla Yeşilada Bu Kez İyimser! Döviz, Faiz ve Borsa Tahminleri | Paranın Aklı

Paraanaliz.com Genel Yayın Yönetmeni ve ekonomist Atilla Yeşilada, Inveo Portföy Youtube kanalında Dr. Cüneyt Akman’ın konuğu oldu, piyasaya dair  beklentilerini paylaştı.

Hem yurt dışı gelişmelerini hem de finansal piyasalardaki iyimser havayı Dr. Cüneyt Akman’a anlatan Yeşilada, Amerika’da açıklanan veriler ve FED’in görüşü arasında ciddi bir zıtlık oluştuğunu ifade etti.

‘Amerika’daki riskli varlıklar her şeyin çok iyi gideceği bir senaryoyu fiyatlıyor’ diyen tecrübeli ekonomist, Amerika’da ekonominin yavaşladığını belirtti. Ayrıca Fed’in faiz adımlarına dair beklentilerini anlattı.

Atilla Yeşilada gelişmekte olan piyasalara para akışı olmadığını belirterek yatırımcının ikna olmadığını vurguladı. Türkiye gibi gerek kredi notu gerek politik risk yüzünden finansal sistemin kenarında barınan ülkelere para girmediğini bunun ise Mehmet Şimşek’in önemli sorunlarından biri olmaya devam edeceğini söyledi.

Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı öncesinde ise Yeşilada, faiz, konut, döviz ve borsa beklentilerini Inveo Portföy izleyicilerine anlattı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler