Sosyal Medya

Piyasa

Dünya Altın Konseyi’nden Altın Tahmini… Üç Olası Senaryo Belirledi

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) en son raporuna göre, 2023'ün son haftalarında altının 2.000 dolar seviyesini aşması, önümüzdeki yıl için daha büyük hareketlerin işaretçisi olabileceğini vurguladı.

Dünya Altın Konseyi’nden Altın Tahmini… Üç Olası Senaryo Belirledi

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) en son raporuna göre, 2023’ün son haftalarında altının 2.000 dolar seviyesini aşması, önümüzdeki yıl için daha büyük hareketlerin işaretçisi olabileceğini vurguladı.

WGC analistleri, 2024 görünümünde altın fiyatlarını etkileyebilecek üç olası senaryo belirledi.

 

İlk senaryoda, ABD ekonomisinin yumuşak bir inişle resesyona girmemesi öngörülüyor. Ancak, hala büyümenin altında seyrediyor olması bekleniyor. Dünya Altın Konseyi, bu durumun piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu ve altın için bir miktar çekiş olabileceğini belirtiyor.

 

İkinci senaryo, ABD ekonomisinin sert bir inişle resesyona girmesi olasılığı üzerine kurulu. Bu durumda Fed’in ekonomiyi desteklemek adına faiz oranlarını agresif bir şekilde düşürmesi gerekebilir. Uzmanlar, bu senaryonun altın için yükseliş ortamı yaratacağını öngörüyor.

 

Üçüncü senaryo ise en düşük ihtimal olarak görülüyor. Bu senaryoda ABD ekonomisi, trendin üzerinde sağlam bir büyüme göstermeye devam ediyor ve resesyona girmiyor. Ancak WGC, ABD’nin 2024’e kadar trendin üzerinde büyümeyi sürdürme olasılığını yüzde 10 olarak değerlendiriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler