Sosyal Medya

Piyasa

CNBC:  Uzmanlara göre Bitcoin $100 bine yükselebilir

“2023'ün boğa maratonuna hazırlanmak ısınma turları olduğu hissine kapılıyoruz. Yatırımcılar arasında yükselen bu hissiyat 2024 ve 25 için çok umut verici"

CNBC:  Uzmanlara göre Bitcoin $100 bine yükselebilir

Kripto para endüstrisindeki bir dizi yönetici, Bitcoin için 2024’te 100.000 dolar fiyatı tahmin ediyor.

Gelecek yıl ABD’de Bitcoin ETF’sinin onaylanmasıyla ilgili heyecan ve Bitcoin yarılanması, ve genel makroekonomik  konjonktör kripto para birimlerinde  ralliyi körüklüyor.

Pek çok yorumcu ayrıca ABD sermaye piyasası denetleyici kuruluşu SEC –  FTX davasının sonlanması ve ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan Binance anlaşmasını piyasayı rahatsız eden iki önemli sorunun çözümü olarak görüyor.

Bitcoin bu yıl %120’den fazla değer kazandı ve birçok kişi yükselişin 2024’te de devam edeceği konusunda iyimser. Bitcoin Pazartesi sabahı 40 bin doların üzerinde açıldı.

Ledger CEO’su Pascal Gauthier geçen hafta CNBC’ye verdiği bir röportajda, “2023’ün boğa maratonuna hazırlanmak ısınma turları olduğu hissine kapılıyoruz. Yatırımcılar arasında yükselen bu hissiyat 2024 ve 25 için çok umut verici” dedi.

Yarılanma ralli getirir

Her dört yılda bir gerçekleşen ve Mayıs 2024’te yapılması planlanan Bitcoin yarılanmasının da fiyatları yükseltmesi bekleniyor. Yarılanma, Bitcoin ağını destekleyen üreticiler olan madencilerin alın terlerini yarı yarıya azaldığını görmeleridir. Yarılanma Bitcoin arzını sınırlıyor ve çoğu zaman yeni bir rallinin arkasındaki faktör oluyor.

Kripto para borsası CoinDCX’in uluslararası pazarlardan sorumlu başkan yardımcısı Vijay Ayyar, CNBC’ye verdiği demeçte, “Bazı piyasa katılımcıları yarılanmadan bir süre sonra bir boğa rallisi bekliyor.  Ancak Wall Street’te işlem görecek ETF haberleri göz önüne alındığında, çoğu yatırımcıyı ters köşede  bırakacak çok ani bir yükseliş yaşayabiliriz ” dedi.

 

Bitcoin 100.000 Dolar mı?

Bitcoin 2024  hedef fiyatı için cesur öngörüler Yeni yıl başlamadan çok önce yapıldı. Geçen hafta, Standard Chartered Bitcoin’in 2024 yılı sonuna kadar 100.000 dolara ulaşacağı yönündeki Nisan fiyat çağrısını yineledi. Banka, bunun çok sayıda ETF’nin onayıyla sağlanacağını söyledi.

CoinDesk verilerine göre bu hedef, Cuma günkü yaklaşık 38.413 $’lık fiyattan yaklaşık %160’lık bir artış anlamına geliyor.

Kendisini bir kripto finansal hizmetler şirketi olarak tanıtan Matrixport, geçen hafta Bitcoin’in Nisan 2024’te 63.140 dolara, gelecek yılın sonunda ise 125.000 dolara ulaşacağını öngören bir not yayınladı.

 

“Enflasyon modelimize göre, makro ortamın kripto için güçlü bir rüzgar üretmesi bekleniyor” ifadesi kullanılan Matrixport raporunda, enflasyonda düşüşün sürmesinin beklendiği ve bu durumun Fed’in faiz indirimlerini başlatmasına yol açacağı yorumu da yer aldı.

“Jeopolitik çapraz akımlarla birleştiğinde, bu sağlıklı parasal destek dozu, Bitcoin’i 2024’te yeni zirvelere taşıyacak.”

Birçok yorumcu, para politikasını gevşetmenin riskli bir varlık olarak görülen Bitcoin için destekleyici olduğunu düşünüyor. Bu arada bazıları Bitcoin’i jeopolitik çekişme zamanlarında para akıtılacak bir tür “güvenli liman” varlığı olarak görüyor.

 

ETF onay süreci yakından takip edilmeli

Bitcoin’in 2024’te 100.000 dolara ulaşıp ulaşmayacağı sorulduğunda Gauthier “belki” dedi ancak fiyat tahmini yapmayı reddetti. “Gördüğümüz şey güçlü temeller” dedi.

Ayyar, Bitcoin fiyatının 38.000 dolarlık “ana seviyenin” altında konsolide olduğunu ve bunun Bitcoin için yükseliş sinyali olduğunu söyledi. Bu seviye kırıldığında Bitcoin’in bir sonraki adımda 45.000 ila 48.000 dolar arasına yükselebileceğini söyledi. Ancak büyük ölçüde ETF onayı beklentilerine dayanan rallinin, ürünün piyasa düzenleyiciler tarafından tekrar reddedilmesi durumunda başarısız olabileceği konusunda uyardı.

“ETF’nin tamamen reddedilmesi bu gidişata da zarar verebilir, dolayısıyla kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir şey” dedi.

Kaynak:  Crypto execs say the bull run is underway and could lead to $100,000 bitcoin in 2024

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler