Sosyal Medya

Ekonomi

Citi’den seçim raporu: Türk lirası yüzde 12 değer kazanabilir

Türkiye’de gerçekleşecek 14 Mayıs seçimlerine yaklaştıkça, global bankalardan ve yatırım kuruluşlarından ülkenin ekonomik geleceğine dair raporlar gelmeye devam ediyor. Seçimlerin…

Citi’den seçim raporu: Türk lirası yüzde 12 değer kazanabilir

Türkiye’de gerçekleşecek 14 Mayıs seçimlerine yaklaştıkça, global bankalardan ve yatırım kuruluşlarından ülkenin ekonomik geleceğine dair raporlar gelmeye devam ediyor. Seçimlerin ardından Türkiye’nin ekonomik görünümüne dair değerlendirmelerde bulunan Citibank ekonomistleri, Türk lirasının yüzde 12 değerlenebileceği öngörüsünde bulundu.

 

Seçim dönemi yaklaşırken Türkiye’nin ekonomik geleceğine dair yeni bir raporda Citi’den geldi.

 

Bankanın ekonomistleri İlker Domaç ve Gültekin Işıklar tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye’de seçimlerin ardından faizlerin yüzde 40 ve üstü seviyelere çıkmasının daha ihtiyatlı bir adım olabileceği değerlendirilirken, seçim sonrası bazı tedbir ve düzenlemelerin gevşemesi ve risk primlerindeki olası bir düşüşün etkisiyle Türk lirasının bir yıl içerisinde yüzde 12 değer kazanabileceği belirtildi.

 

Para politikasına dair normalleşme sürecine faiz artırımları ve bu artırımlarının hızının büyük önem taşıdığını ifade eden raporda, ekonomistler 2023 yılının 3. çeyrek ve 4. çeyrek için politika faizine ilişkin piyasa tahminlerinin sırasıyla yüzde 25,5 ve yüzde 27 seviyelerinde olduğunu ifade ettiler.

 

 

ekonomim.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler