Sosyal Medya

Borsa

ANALİZ: ‘Zirvede Patinaj…’

Son dönemde yurt dışına göreceli olarak çok daha kuvvetli bir tablo ortaya koyan Borsa İstanbul’un özellikle dolar bazında güçlü dirençlere de yaklaşılmasının etkisiyle kazanımlarını koruma çabası sergilediğini görüyoruz...

ANALİZ: ‘Zirvede Patinaj…’

Son dönemde yurt dışına göreceli olarak çok daha kuvvetli bir tablo ortaya koyan Borsa İstanbul’un özellikle dolar bazında güçlü dirençlere de yaklaşılmasının etkisiyle kazanımlarını koruma çabası sergilediğini görüyoruz. Yurt dışı piyasalardaki kırılganlığın da endeksi limitleyen bir unsur olarak çalıştığını söyleyebiliriz.

Bu kapsamda dün akşam açıklanan Fed tutanaklarında enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam ettiğine ve bunun da daha fazla faiz artırımını gerektirebileceğine vurgu yapılması küresel risk iştahını genel hatlarıyla düşük tutuyor.  Haftanın geri kalanında varlık fiyatlarına yön verebilecek önemde bir gündem maddesi bulunmazken küresel piyasaların baskıdan ne ölçüde sıyrılabileceğini takip edeceğiz.

TL: Küresel risk iştahının genel hatlarıyla zayıf bir tablo ortaya koyması ve ABD tahvil faizlerindeki yukarı yönlü eğilim doların hemen hemen tüm para birimlerine karşı çok daha güçlü bir tablo sergilemesini sağlıyor. TL açısından baktığımızda bu etki çok kuvvetli olmasa da kurda 27 seviyesinin aşılmasının ardından da hafif yukarı yönlü bir eğilim sergilendiğini görüyoruz. Yurt içinde bugün önemli bir gündem maddesi bulunmuyor. Bu kapsamda her Perşembe olduğu gibi TCMB yurt dışı yerleşiklerin menkul kıymet istatistiklerini, yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarındaki değişimi ve Merkez Bankası’nın brüt rezerv verilerini açıklayacak. Bu veriler içinde TL açısından özellikle rezervlerdeki değişim yakından takip edilecektir.

Borsa İstanbul: Dolar bazında önemli bir direnç noktası olan 7850 puanı test ettikten sonra ivme kaybına uğrayan BIST-100 endeksinde daha çok kazanımların korunma çabası sergilendiğini görüyoruz. 7500 puanın üzerinde kalındıkça teknik açıdan aşağı yönlü risklerin limitli kalacağını düşünmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla haftanın geri kalanında endeksin olası geri çekilmeleri bu seviyenin üzerinde karşılamasının baskının derinleşmemesi adına önemli olduğunu söyleyebiliriz. 7600’ü ara destek noktası olarak izlerken gün içinde iyimserliğin güç kazanması için aşılmasını görmek istediğimiz seviye ise 7725 puan.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8308 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8250, 8184, 8126 ve 8059 destek olarak izlenebilir. 8367, 8433, 8491 ve 8558 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 27.3049 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 27.2775, 27.223, 27.1685 ve 27.114 destek olarak izlenebilir. 27.332, 27.387, 27.4415 ve 27.496 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ünlü & CO

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler