Sosyal Medya

Borsa

ANALİZ: ‘Üçlü NATO Zirvesinde Uzlaşma…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’daki NATO zirvesine katılırken, Türkiye, İsveç ve NATO arasındaki üçlü görüşmede mutabakata varıldı...

ANALİZ: ‘Üçlü NATO Zirvesinde Uzlaşma…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’daki NATO zirvesine katılırken, Türkiye, İsveç ve NATO arasındaki üçlü görüşmede mutabakata varıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü Meclis’e götürme sözü verirken, İsveç Başbakanı ise terör örgütlerini desteklemeyeceklerini, vize serbestisi dahil Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine destek vereceklerini belirtti.

Türkiye’nin kararı sonrası ABD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez, Türkiye’ye F-16 satışına gelecek hafta karar verilebileceğini açıkladı. NATO zirvesinde uzlaşmaya varılması ve ABD ile ilişkilerdeki pozitif gelişmeleri Türkiye’nin risk priminin düşmesi ve piyasalar açısından da olumlu değerlendiriyoruz.

TL: Bugün içeride Mayıs ayı ödemeler dengesi verileri izlenecek. Piyasa beklentileri cari işlemler açığının 6,8 milyar dolar olarak gerçekleşeceği yönünde. Verinin beklentiler doğrultusunda gerçekleşmesi halinde 12 aylık cari açık 58,5 milyar dolara ulaşacak. Dolar endeksi 102 seviyesinin altına gerileyerek doların küresel çapta değer kaybettiğini görüyoruz. Bunun içeri yansıması dolar/TL üzerinde olmazken, Eur/Usd paritesindeki yükselişe paralel Eur/TL ise 28,84 seviyesini test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Dolar kuru ise 26,10 seviyelerinde güne başlarken, yaklaşık iki haftadır 26 seviyesi civarındaki dalgalı seyir devam ediyor. Beklentimiz dolar kurundaki yatay bant hareketinin bir süre daha devam edeceği yönünde.

Borsa İstanbul: BIST-100 endeksi %1,3’lük artışla günü tarihi rekor seviyede tamamlarken endekste güçlü seyir devam ediyor. İsveç’in NATO üyeliği konusunda uzlaşmaya varılmasıyla, endeksin alıcı bir seyirle güne başlayacağını ve 6350 direncinin aşılmasıyla birlikte yükselişin 6500 direncine doğru devam edeceğini tahmin ediyoruz. Endeks dolar bazlı grafikte de 250 dolar direncini hedefliyor. 6210 ve 6150 ise destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 7268 puandan kapatan BIST-30 kontratlarında 7233, 7181, 7110 ve 7073 destek olarak izlenebilir. 7305, 7420 ve 7500 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 26.26 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 26.22, 26.18, 25.94 ve 25.70 destek olarak izlenebilir. 26.34, 26.48, 26.89 ve 27.21 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ünlü & CO

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler