Sosyal Medya

Borsa

ANALİZ: ‘Powell’in Mesajları Bekleniyor…’

Günün en önemli konu başlığını Fed Başkanı Powell’ın Kongre’de yapacağı yarıyıl sunumu oluşturuyor. Fed başkanları yarıyıl sunumlarında para politikasında atılan adımların genel bir değerlendirmesini yaptıkları gibi özellikle soru-cevap kısmında gelecek dönemlere ilişkin sinyaller verebiliyorlar...

ANALİZ: ‘Powell’in Mesajları Bekleniyor…’

Günün en önemli konu başlığını Fed Başkanı Powell’ın Kongre’de yapacağı yarıyıl sunumu oluşturuyor. Fed başkanları yarıyıl sunumlarında para politikasında atılan adımların genel bir değerlendirmesini yaptıkları gibi özellikle soru-cevap kısmında gelecek dönemlere ilişkin sinyaller verebiliyorlar. Geçen haftaki FOMC toplantısından bu yana Merkez Bankası’nın vereceği mesajların anlamlı şekilde değişmesini elbette ki beklememek gerekir ancak Powell’ın Fed üyelerinin piyasa beklentisinin ötesinde olan faiz artırımı tahminlerini nasıl değerlendirdiği oldukça önemli. Fed Başkanı yarın Senato’da sunum yapacak ancak yarınki sunum çok büyük ölçüde tekrar niteliğinde olacağı için kayda değer bir etki yaratmayacaktır.

TL: Dün 5 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışı ile 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvilin yeniden ihracını gerçekleştiren Hazine böylece Haziran ayı borçlanma programını tamamlamış oldu. Gelecek ay ise Hazine’yi daha yüklü bir program bekliyor. Kesinleşmemiş programa göre Temmuz ayında 123,3 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 80 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması planlanıyor. Bugün makroekonomik veri tarafında ise kapasite kullanım oranı ile reel kesin güven endeksini takip edeceğiz. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından yaptığı açıklamada asgari ücretin %34’lük artışla 11 bin 402 TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Borsa İstanbul: 5500 puanın altına indikten sonra güç kaybının giderek daha belirgin bir hale geldiği BIST-100 endeksi dün günü bir kez daha 5300 puanın seviyesinin altında noktaladı. Özellikle yarınki TCMB PPK toplantısına ilişkin beklentilerin karışık olması yatırımcıları beklemeye iten önemli bir unsur olarak çalışıyor. Yurt dışında ise Fed Başkanı Powell’ın Kongre’de yapacağı yarıyıl sunumunun beklendiğini düşünürsek günün büyük bölümünde bir kez daha anlamlı bir iyileşme göremeyebiliriz. Teknik açıdan bakıldığında 5200 puan civarını ilk destek noktası olarak izliyor ve endeksin bu noktanın üzerinde güç kazanıp kazanamayacağında yarın TCMB’nin vereceği mesajların belirleyici olacağını düşünüyoruz.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 5884 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 5843, 5796, 5755 ve 5708 destek olarak izlenebilir. 5926, 5973, 6014 ve 6061 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 23.5748 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 23.41, 23.221, 23.056 ve 22.8675 destek olarak izlenebilir. 23.74, 23.9285, 24.0935 ve 24.282 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ünlü & CO

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler