Sosyal Medya

Piyasa

Altında ‘Santa Rallisi’ beklentisi hakim

Société Générale'ın stratejistleri, altın piyasasında gelecek dönemde daha yüksek kazanç potansiyeli olduğunu öngörüyor. Özellikle yılın son çeyreğinde altın, finansal piyasalarda dikkat çeken en önemli varlıklar arasında yer aldı.

Altında ‘Santa Rallisi’ beklentisi hakim

Société Générale’ın stratejistleri, altın piyasasında gelecek dönemde daha yüksek kazanç potansiyeli olduğunu öngörüyor. Özellikle yılın son çeyreğinde altın, finansal piyasalarda dikkat çeken en önemli varlıklar arasında yer aldı.

 

 

Altının ons fiyatı, yükselen ABD tahvil faizleri nedeniyle baskı altında kalsa da, gram altın son işlem gününde 1854 lira seviyelerine kadar yükseldi.

 

Jeopolitik risklerin etkisiyle Ekim ayında başlayan yükseliş eğilimi, Fed’in faiz artışı beklentilerinin azalmasıyla altını son altı haftada 200 dolar değerinde artışla buluşturdu. Şimdi ise piyasada “Altın Santa rallisi yaşar mı?” sorusu gündemde. İstatistikler, bunun olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

 

Yıl sonuna yaklaşırken, piyasalarda sıklıkla görülen ‘Noel Baba Rallisi’ olarak da bilinen Santa rallisi beklentisi her zamanki gibi yatırımcılar arasında konuşuluyor. Aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk günlerinde piyasalarda önemli bir yükseliş beklentisi hakim.

 

Saxo Bank’ın Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, altın fiyatlarında ‘Santa rallisi’ olasılığına dikkat çekiyor. Hansen’a göre, son altı yılda aralık ayında altın güçlü bir performans sergiledi. Hansen şöyle diyor: “Altın, 2000 doların üzerinde önemli bir direnç seviyesiyle karşı karşıya ve bu seviyenin aşılması yeni bir yılsonu kapanışını getirebilir. Son altı yılda aralık ayındaki Santa rallilerinde olduğu gibi yüzde 4’lük bir yükseliş potansiyeli var.”

 

Société Générale’ın Fransa merkezli bankacılık stratejistleri, altının önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinden itibaren ons başına 2.200 dolar seviyesine kadar yükselebileceği tahmininde bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler