Sosyal Medya

Piyasa

Altın Yükselişe Geçti… İşte Güncel Altın Fiyatları

Gram altın, 2 günlük durgunluğun ardından yeni bir yükselişe başladı. Bugüne yüzde 0,48'lik bir artışla başladı.

Altın Yükselişe Geçti… İşte Güncel Altın Fiyatları

Gram altın, 2 günlük durgunluğun ardından yeni bir yükselişe başladı. Bugüne yüzde 0,48’lik bir artışla başladı.

 

 

Altın fiyatları, Orta Doğu’daki gerginlik ve ABD’de faizlerin zirveye ulaşmış olabileceği beklentileriyle desteklenerek yükselişini sürdürdü.

 

ABD’de açıklanan enflasyon verileri, çarşamba günkü Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve geçen haftaki tarım dışı istihdam verisiyle birlikte değerlendirildiğinde, gelecek döneme dair endişelerin hala güçlü bir şekilde devam ettiği görülüyor.

 

Bugün itibariyle altın fiyatları şu şekilde güncellenmiştir:

 

  • Gram Altın: Anlık olarak 1.674,99 TL seviyesindedir. Son 24 saat içinde %0,52 oranında yükselirken, son bir haftada %3,05 artış gösterdi. Gram Altın, 22 Eylül 2023 tarihinde 1.680,29 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak, 3 Ekim 2023 tarihinde 1.610,61 TL ile son bir ayın en düşük seviyesini yaşadı.
  • Ons Altın: Şu an $1.876,40 seviyesindedir. Son 24 saat içinde %0,40 artış gösterirken, son bir haftada %2,37 yükseldi. Ons Altın, 18 Eylül 2023 tarihinde $1.933,81 ile son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ancak, 5 Ekim 2023 tarihinde $1.820,26 ile son bir ayın en düşük seviyesini gördü.
  • Çeyrek Altın: 2.860,91 TL ile işlem görmektedir ve son 24 saat içinde değişim yaşamamıştır. Son bir haftada ise %3,65 oranında yükselmiştir. Çeyrek Altın, 12 Ekim 2023 tarihinde 2.860,91 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesini yaşadı. 2 Ekim 2023 tarihinde ise 2.723,48 TL ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.
  • Yarım Altın: 5.721,82 TL seviyesindedir ve son 24 saat içinde değişim yaşamamıştır. Son bir haftada %3,65 oranında yükseldi. Yarım Altın, 12 Ekim 2023 tarihinde 5.721,82 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesini yaşadı. 2 Ekim 2023 tarihinde ise 5.446,97 TL ile son bir ayın en düşük seviyesini gördü.
  • Tam Altın: Şu an 11.408,64 TL seviyesindedir ve son 24 saat içinde değişim yaşamamıştır. Son bir haftada %3,65 artmıştır. Tam Altın, 12 Ekim 2023 tarihinde 11.408,64 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesini yaşadı. Ancak, 2 Ekim 2023 tarihinde 10.860,62 TL ile son bir ayın en düşük seviyesine ulaştı.
  • 14 Ayar Bilezik: Anlık olarak 997,38 TL’dir ve son 24 saat içinde değişim yaşamamıştır. Son bir haftada %3,65 oranında yükselmiştir. 14 Ayar Bilezik, 12 Ekim 2023 tarihinde 997,38 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. 2 Ekim 2023 tarihinde ise 949,47 TL ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.
  • 18 Ayar Bilezik: Şu an 1.277,35 TL seviyesindedir ve son 24 saat içinde değişim yaşamamıştır. Son bir haftada %3,65 oranında yükselmiştir. 18 Ayar Bilezik, 12 Ekim 2023 tarihinde 1.277,35 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesini yaşadı. 2 Ekim 2023 tarihinde ise 1.215,99 TL ile son bir ayın en düşük seviyesini gördü.
  • Beşli Altın: 57.743,14 TL ile işlem görmektedir ve son 24 saat içinde değişim yaşamamıştır. Son bir haftada %3,65 oranında yükseldi. Beşli Altın, 12 Ekim 2023 tarihinde 57.743,14 TL ile son bir ayın en yüksek seviyesini yaşadı. Ancak, 2 Ekim 2023 tarihinde 54.969,39 TL ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

BAKMADAN GEÇME

  • Kariyer.net’ten 2026 Beklentiler Araştırması: İş Değiştirme Eğilimi Artıyor

    Kariyer.net, iş dünyasındaki dönüşüm ve beklentileri hem çalışanlar hem de işverenler perspektifinden ele alan 2026 Beklentiler Araştırması” nın sonuçlarını paylaştı. Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, yaptığı açıklamada, “Adaylar için tatmin edici ücretin yanı sıra iş-yaşam dengesi ve güven, adalet ile empatiye dayalı liderlik anlayışı da öncelikli kriterler arasında yer alıyor” dedi.

  • Gentaş Kimya, Avrupa, ABD ve Asya İş Birlikleriyle Stratejik Büyüme Hedefliyor

    Türkiye'nin formaldehit bazlı reçineler ve akrilik levha üretiminde öncü şirketler arasında yer alan Gentaş Kimya, 2025-2027 büyüme stratejisini Avrupa, ABD ve Asya'dan artan iş birliği talepleri doğrultusunda şekillendiriyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gentaş Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Macit Aydın, "Türkiye, Avrupa ve ABD’li şirketlerin tedarik zincirlerini çeşitlendirme arayışının yanı sıra, artan enerji maliyetleri ve ticaret politikalarındaki değişimle birlikte stratejik bir üretim üssü haline geldi" dedi. Bu durumun Gentaş Kimya için de avantaj yarattığını belirten Aydın, uzun vadeli tedarik anlaşmaları ve Asyalı üreticilerle planlanan iş birlikleri sayesinde sürdürülebilir büyümelerini güçlendireceklerini açıkladı.

  • Reuters’tan Çarpıcı Anket: Ekonomistlerin TCMB Faiz Beklentileri Neler?

    Reuters’in düzenlediği ankete göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 150 baz puan indirerek %36,5 seviyesine çekebilir. Ankete katılan 20 ekonomistin tamamı, faiz indirimi öngörüsünde birleşti. Bu durum, Merkez Bankası’nın parasal gevşeme sürecini sürdürmeye devam edeceğine işaret ediyor.

  • Halka Arz Rüzgarı ve Rekor Prim Borsayı Canlandırdı: Yatırımcı Sayısı 6,6 Milyona Ulaştı

    BİST 100 endeksi, 2026 yılına oldukça güçlü bir başlangıç yaptı. Ocak ayı henüz tamamlanmadan endeks %13,20 oranında değer kazanarak dikkat çeken bir prim gerçekleştirdi. Rekorlar kıran borsada, ocak ayında dört yeni halka arz için de talep toplandı. Bu gelişmelerin etkisiyle yılın başında borsaya 100 bin yeni yatırımcı katıldı ve toplam yatırımcı sayısı 6 milyon 610 bine yükseldi.

  • 2026’ya Girerken Küresel Ekonomi: Yapay Zekâ, Ticaret Savaşı ve Mali Riskler Gündemde

    Geride kalan yıl; yapay zekâ yatırımlarındaki patlama, ABD–Çin geriliminin kalıcılığı ve artan mali risklerin küresel piyasalar üzerindeki etkisini net biçimde ortaya koydu. Bu başlıklar 2026’ya da damga vuracak. Ancak 2025’te öne çıkan bazı anlatılar zayıflarken, küresel ekonomi yeni ve zorlu bir döneme farklı risklerle giriyor.

  • Hamidiye AŞ Damacana Su Fiyatlarını Zamladı: Yeni Tarifeler 1 Şubat’ta Yürürlüğe Girecek

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hamidiye AŞ, artan maliyetleri gerekçe göstererek damacana su fiyatlarına zam yaptı. Yapılan düzenleme ile birlikte 19…

  • Kartlı Ödemelerde Yüzde 48 Artış: Temassız Kullanım Rekor Kırdı

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Türkiye’de Aralık 2025’te kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre %48 artarak 2,51 trilyon liraya ulaştı. Toplam kartlı ödeme adedi ise %11 artışla 1,8 milyar oldu.

  • Anketler Ne Diyor? AKP’nin Performansı Zayıf, Seçmen Memnuniyetsizliği Artıyor

    Son dönemde yayımlanan kamuoyu araştırmaları, iktidarın ekonomi başta olmak üzere birçok alanda seçmenden geçer not alamadığını ortaya koyuyor. Metropoll, GENAR ve Piar Araştırma’nın anketleri; ekonomi, tarım, sığınmacılar ve asgari ücret politikalarında memnuniyetsizliğin yüksek seyrettiğini, siyasi dengelerde ise CHP’nin birinci parti konumunu koruduğunu gösteriyor.

  • Piyasalarda, Altında, Kriptolarda ve Hisselerde Neler Olacak? Dr.Cüneyt Akman & Zeynep Ece Ulukaya video

    Dr. Cüneyt Akman, Suriye ve İran'daki diplomatik riskleri değerlendirirken, Türkiye'nin bütçe dengesi ve 2026 piyasa beklentilerine dair kritik uyarılarda bulunuyor.

  • Matriks’ten DEV Araştırma: Borsa, Döviz ve Faiz 2026’da Nereye Gidiyor?

    Matriks Haber’in 2026 strateji raporlarına dayalı kapsamlı araştırmasına göre, piyasalarda önümüzdeki yıl için “temkinli iyimserlik” öne çıkıyor. Dezenflasyon sürecinin devam etmesi beklenirken, küresel jeopolitik riskler ve finansal oynaklık nedeniyle yatırımcıların fırsat odaklı ancak dikkatli bir yaklaşım benimsemesi gerektiği vurgulanıyor.

  • BofA’dan Yeni Türkiye Ekonomisi Raporu

    Bank of America (BofA) Global Araştırma birimi, Türkiye ekonomisine dair 2025 ve 2026 yıllarına ilişkin makroekonomik öngörülerini açıkladı. BofA’nın analizine…

  • Mahkeme Park Holding’de Yönetim Kayyımını Kaldırdı, TMSF Denetim Kayyımı Olarak Görev Yapacak

    Mahkeme, firari iş insanı Turgay Ciner’e ait Park Holding hakkında uygulanan yönetim kayyımı tedbirini kaldırdı. Bundan sonra şirketin denetim kayyımı olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) görev yapacak.

  • Yumurta Sektöründe Yeni Dönem: Fiyat Dalgalanmalarına Yumurta Tozu Çözümü

    Türkiye, yumurta üretiminde sahip olduğu yüksek kapasiteyi işlenmiş ürünlere dönüştürerek yeni bir döneme giriyor. Oytun Yumurta çatısı altında faaliyet gösteren Türkovo Yumurta, Çorum’un Sungurlu ilçesinde hayata geçireceği büyük ölçekli yatırımla yumurta tozu ve pastörize ürün üretimine odaklanıyor. Yaklaşık 20 milyon euro değerindeki bu yatırımla kurulacak tesis, günlük 6 milyon yumurtayı işleyebilecek kapasiteye sahip olacak.

Benzer Haberler