Sosyal Medya

Ekonomi

Altın İçin Son Demler! “Elinde 1 gramı dahi olan…” Yatırımcılar Güvenli Liman Arayışında!

Ekonominin hali biraz karışık gibi gözüküyor. Ünlü ekonomist, son faiz kararının etkilerini değerlendirdi ve tablo pek iç açıcı değil gibi görünüyor.Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklaması ile birlikte altında rekor bir düşüş yaşadı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ederken açıklama  geldi.

Altın İçin Son Demler! “Elinde 1 gramı dahi olan…” Yatırımcılar Güvenli Liman Arayışında!

Ekonominin hali biraz karışık gibi gözüküyor. Ünlü ekonomist, son faiz kararının etkilerini değerlendirdi ve tablo pek iç açıcı değil gibi görünüyor.Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklaması ile birlikte altında rekor bir düşüş yaşadı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ederken açıklama  geldi.

 

Son günlerde, küresel ekonomik belirsizlikler ve piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle altın fiyatları tırmanışa geçti. Yatırımcılar, güvenli liman olarak kabul edilen altına yönelerek portföylerini çeşitlendirmeye çalışıyor.

 

Uzmanlar, ABD-Çin ticaret gerilimleri, jeopolitik çatışmalar ve pandemi sonrası toparlanma sürecinin belirsizliği gibi faktörlerin altın talebini artırdığını belirtiyor. Bu etkenler, yatırımcıların riskten kaçınma eğiliminde olmalarına neden oluyor.

 

Son verilere göre, ons başına altın fiyatları son bir haftada %2.5’in üzerinde artış kaydetti ve 1900 doların üzerine çıktı.

 

KÜRESEL BELİRSİZLİKLER ALTINI DEĞERLİ KILIYOR,

 

Uzmanlar, yakın gelecekte de altın fiyatlarının belirli bir istikrar seviyesine oturması beklenmediğini ifade ediyor. Piyasaların gidişatı ve küresel olayların altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği merakla izleniyor.

 

Sonuç olarak, altın fiyatlarındaki yükseliş trendi, yatırımcıların riskleri dengeleme amacıyla güvenli liman arayışını yansıtıyor. Ancak, piyasaların hassasiyeti ve dalgalanma göz önünde bulundurulmalı ve güncel finans haberlerini takip etmek, yatırım kararlarını şekillendirmede önemli olacaktır.

 

 

TÜRKİYE’DE İŞLER KARIŞIK

Türkiye’de ise, altın fiyatlarının yükselmesinde döviz kurlarındaki oynaklık ve enflasyon endişelerinin etkisi bulunuyor. Yatırımcılar, bu dönemde altına olan ilgilerini artırarak, değer kaybına karşı korunma arayışında.

Son faiz kararının ardından piyasada dalgalanmalar yaşanıyor. Yatırımcıları endişelendiren bu düşüşler, borçluların ise yüzünü güldürdü. Ancak, konuya hakim bir ekonomist düşüşlerin uzun süreli olmayacağını belirterek, gelecek hakkında umutlu açıklamalarda bulundu.

Yeni alınan ekonomik kararlar, piyasaları etkilemeye devam ediyor. Son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan faiz kararı, piyasada dalgalanmalara neden oldu.

Son günlerde piyasada yaşanan iniş çıkışlar, insanları endişelendiriyor ve süregelen dalgalanmalar pek de kısa sürmeyecek gibi görünüyor. Borçlu olanlar için belki biraz iyi haber gibi görünebilir çünkü borçların değeri düşüş gösterdi. Ancak işin içine biraz girip bilgi sahibi olan bir ekonomist, bu düşüşlerin uzun vadede kalıcı olmayacağını belirtiyor. Yani, eldeki paraların kısa süreliğine azalması bir yana, geleceğe dair umutlu olma zamanı gelebilir. İşin detaylarına gelince…

 

 

EKONOMİNİN SON HALİ KORKUTUYOR

Son günlerde alınan ekonomik kararlar, piyasaları iyice çalkalıyor. En son Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz açıklaması, piyasalarda hareketlenmelere neden oldu. Para Politikası Kurulu’nun (PPK) açıkladığı bu faiz kararı sonrası dolar ve altın biraz geriledi. Bu işin içinden çıkmış bir ekonomi uzmanı, birkaç sözle konuyu açıklığa kavuşturdu.

 

Piyasaların ne yöne gideceğini öngörme konusunda becerili İslam Memiş, yeni faiz kararının ardından ilk değerlendirmesini yaptı. Özellikle dolar ve altın gibi kıymetli varlıklarda görülen düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve yakın bir zamanda toparlanma beklendiğini dile getirdi. Bu olumlu tespitler, insanları biraz olsun rahatlattı. Yani, havada bir umut ışığı var gibi görünüyor. Elbette ekonomi hala biraz sarsıntılı, ama uzmanlara göre bu sallantılar uzun sürmeyecek gibi görünüyor.

 

Hadi bakalım, yeni bir karar haberi ile daha karşınızdayız. Şu faiz oranı meselesi, tüm dünyayı salladı geçti desek yeridir. İşte öyle bir anda, %25’e çıkartıldı faiz oranı tam 750 baz puan birden. Durun, daha bitmedi. Bu karar, dünya piyasalarında da büyük bir çalkantı yarattı. Herkes 150-250 baz puan arasında bir beklenti içindeyken, tam bu dönemde alınan bu sert karar, pek çok insanı afallattı diyebilirim.

 

Bu faiz işinin yankılarıyla hızla değer kaybeden dolar ve altın, yatırımcıları bir hayli tedirgin etti. Fakat Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kararlıyız!” diye bas bas bağırması, altın ve döviz borcu olanları biraz olsun rahatlattı. Tabii Merkez Bankası da olaya karışmadı değil. “Biz bağımsızız!” dediler, insanlar biraz daha sakinledi.

 

 

Bu işin uzmanlarından İslam Memiş, altın ve dövizdeki bu inişlerin sadece misafir olduğunu, yakın zamanda her şeyin yoluna gireceğini söylüyor. Memiş’in gözünde bu sadece bir ara düşüş. Yakında tekrar yükselip tavana vuracağını düşünüyor.

 

Daha da önemlisi, bu işin uzmanı İslam Memiş, gelecek planları yapanlar için önemli bir çağrı yapıyor. Şu an yaşanan inişli çıkışlı dönem aslında bir fırsat, sakın gözden kaçırma diyor. Özellikle borcu olanlar ve yatırım düşünenler için altın vakti gelmiş. Faiz işinin de sadece geçici bir rüzgar olduğunu hatırlatıyor Yani, demek istiyor ki, işte fırsat burada, kaçırma!

 

PARASI OLAN BU FIRSATI KAÇIRMASIN

Altının önümüzdeki haftadan itibaren 1930 ile 1960 dolar seviyelerine seri bir tırmanış yapacağını söyleyen Memiş, yatırımcının şuan ki düşüşü iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler