Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,89 düşerek haftayı 7771 seviyesinden tamamlamış oldu. Endeks bu sabah açılıştan sonra bir miktar geriledi ve sonrasında çok dar bir bantta yatay seyretti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,89 düşerek haftayı 7771 seviyesinden tamamlamış oldu. Endeks bu sabah açılıştan sonra bir miktar geriledi ve sonrasında çok dar bir bantta yatay seyretti. Öğleden sonra bir süre pozitif tarafa geçse de sonrasında kapanışa doğru gelen satışlarla %1’in üzerinde geriledi.

Perakende, holding ve elektrik hisselerindeki satışlar endeksin gerilemesinde etkili oldu. Bununla birlikte bugün demir-çelik, inşaat ve taahhüt hisselerinde güçlü alışlar hakimdi. Bugün BİST100 endeksindeki hisselerin 30 tanesi yükselirken 68 tanesi geriledi.

Günün en çok yükselen sektör endeksi %2,13 ile bilişim endeksi olurken günün en çok kaybettireni ise %4,82 gerileyen sigorta endeksi oldu. Bankacılık endeksi ise %0,87 düştü. Ticaret endeksi %2,67 gerilerken holdingler endeksi %1 düştü. Elektrik endeksindeki düşüş ise %1’i aştı. İnşaat endeksi ise %1,29 yükseldi.

BİST100 bu haftaya yükselişle başlasa da hafta ortasında gördüğü 7940 seviyesinden sonra düşmeye başladı. Perşembe günü tekrar yükselişi denese de haftayı en düşük seviyelerine yakın kapattı. Endeks tüm haftayı 200 puanlık dar bir bantta geçirmiş oldu. BİST100 bu hafta %0,8 yükselirken dolar bazında hemen hemen yatay kaldı.

Bu hafta borsadaki küçük hisseler BİST100 hisselerinden daha iyi performans sergilediler. Bankacılık endeksi bu hafta da %2,7 geriledi. Geçen hafta gerileyen elektrik endeksi bu hafta %2,1 yükseldi, ulaştırma endeksi ise yükselişine %1,3 ile bu hafta da devam etti.

Endeksin bugün 7800 seviyesinin altında kapanış yapması olumsuz. Endekste satışların devam etmesi durumunda 7700 seviyesinin altında 7600 seviyesinin destek olarak çalışmasını bekleriz. Endekste alımların ağır basması halinde ise 7800 seviyesinin üzerinde 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8000 seviyesinin önemli bir direnç seviyesi olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Bir önceki hafta sert geri çekilen DXY dolar endeksinde bu hafta %0,8 yükseliş izledik. TL de bu hafta dolar karşısında %0,6 daha değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 28,56 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler