Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,55 yükseliş yaparak 7705 seviyesinden haftayı tamamlamış oldu. Bu sabah açıklanan beklentilerin altında kalan Ekim ayı enflasyon verisini piyasa olumlu karşıladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,55 yükseliş yaparak 7705 seviyesinden haftayı tamamlamış oldu. Bu sabah açıklanan beklentilerin altında kalan Ekim ayı enflasyon verisini piyasa olumlu karşıladı. Jeopolitik haber akışları ile ilgili olarak endekste özellikle öğleden sonra oynaklığın yükseldiğini gördük.

Küresel piyasalarda ise olumlu hava devam ediyor. Bugün gelen ABD istihdam verisi de Fed’in faiz artış döngüsünün sonuna gelmiş olabileceğine ilişkin güçlü sinyaller verdi.

Bugün BİST100 endeksindeki hisselerin 54 tanesi yükselirken 45 tanesi düştü. Özellikle tüketime dayalı hisselerle banka hisselerinde alışlar dikkat çekti. Çimento ve inşaatla ilgili hisseler ise baskı altındaydı.

Günün en çok yükselen sektör endeksi %4,89 ile spor endeksi olurken günün kaybettireni ise %1,59 gerileyen sigorta endeksi oldu. Bankacılık endeksindeki artış %0,85 olurken ulaştırma endeksindeki yükseliş %1’i aştı.

BİST100 hafta başında bin puanlık bir bantta dalgalı seyrinden sonra hafta ortasında 7300 seviyesine kadar geriledi. Ancak Çarşamba günü yaşanan bu sert düşüş sonrası çabuk gelen bir toparlanma gördük. Endeks haftanın geri kalanında ise 7600-7700 aralığında seyrine devam etti. Endeks haftayı başladığı noktada tamamlamış oldu. Endeks dolar bazında ise %0,8 geri çekildi.

Bu hafta borsadaki en büyük otuz hisse yükselirken diğer hisselerin genelinin hafif gerilediğini gördük. Ulaştırma endeksi bu hafta %2,9 yükselirken elektrik endeksi %4,2 geri çekildi. Bankacılık endeksindeki düşüş %2,9 olurken holding endeksi %0,8 düştü.

Endeksin bu haftayı toparlanarak 7700 seviyesinin hemen üzerinde kapatmış olması olumlu. Yükselişin devam etmesi için 7800 seviyesinin aşılması önemli olacak. Bu seviyenin üzerinde ise 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8000 seviyesi önemli bir direnç seviyesi olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız durumunda ise 7600 seviyesinin altında 7400 seviyesini önemli destek seviyesi olarak izleyeceğiz.

Özellikle bugünkü düşüşü de dahil ettiğimizde dolar endeksi DXY bu hafta %1,3 geri çekilmiş oldu. TL ise bu hafta dolar karşısında %0,8 kadar daha değer kaybetti. USD/TL bu akşam 28,40 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler