Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bu sabah küresel piyasalarda olumlu görüntüyü yansıtarak yükselişle açılan borsa sonrasında dar bir bantta günü geçirdi. BİST100 bugün %1,79 yükselişle 7663,62 seviyesinden kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bu sabah küresel piyasalarda olumlu görüntüyü yansıtarak yükselişle açılan borsa sonrasında dar bir bantta günü geçirdi. BİST100 bugün %1,79 yükselişle 7663,62 seviyesinden kapanış yaptı. Bugün özellikle içecek, perakende ve holding hisseleri ile inşaatla ilgili hisselerde alışlar güçlüydü. Çimento hisselerinde ise satışlar ağırlıktaydı. Bugün endeksteki 78 hisse yükselirken 20 hisse de düştü.

Turizm sektör endeksi son iki gündür en çok düşen sektör endeksi olurken bugünkü düşüş %3,13 oldu. Günün en çok yükselen sektör endeksi ise %5’e ulaşan yükselişi ile finansal kiralama endeksi oldu. Gıda endeksi %4 yükselirken ulaştırma endeksindeki yükseliş %2’yi aştı. Bankacılık endeksi %1,31 holding endeksi ise %1,14 yükseldi.

Bugün 7700 ile gün içi zirvesini gören BİST100’de 7600 seviyesinin ise destek olarak çalıştığını gördük. Endeksin 7600 seviyesinin üzerinde kalmış olması olumlu. Yükselişlerin kalıcı olabilmesi için endeksin 7800 seviyesini aşması önemli olacak. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 7400 seviyesini önemli destek seviyesi olarak izleyeceğiz.

USD/TL ise bu akşam 28,35 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler