Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada tepki alımları bugün de devam etti. BİST100 bugün %3,1 yükselişle 7990 seviyesini aştı. Endeks sabah güçlü açılış sonrasında 7800 üzerinde yükselişini sürdürdü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada tepki alımları bugün de devam etti. BİST100 bugün %3,1 yükselişle 7990 seviyesini aştı. Endeks sabah güçlü açılış sonrasında 7800 üzerinde yükselişini sürdürdü. Seansın son saatinde bir süre 8000 seviyesini de aşan endeks kapanışa doğru gelen düzeltme ile 8000 seviyesinin altında bir kapanış yapmış oldu.

Bugün endeksteki 98 hisse yükselirken sadece 2 hisse düştü. Bugün negatif kapanış yapan sektör endeksi olmazken günün en çok yükselen sektör endeksi %5,48 ise ana metal sanayi endeksi oldu. Bankacılık endeksindeki yükseliş %5,2’ye ulaşırken holdingler endeksi %2,2 yükseldi. Ulaştırma endeksi %2 elektrik endeksi de %3,5 değer kazandı.

BİST100’de son iki hafta içinde 8500 seviyelerinden 7500 seviyelerine kadar yaşanan düzeltmenin son iki gündür devam eden alımlarla geride kaldığını düşünebiliriz. Düzeltmeyi derinleştiren jeopolitik risklerde son günlerde gözlenen yatışma da bunda etkili oldu diyebiliriz.

Endekste yükselişin devamı için 8000 seviyesinin aşılması önemli olacak. Bir sonraki direnç olarak ise 8200 seviyesini izleyeceğiz. 8500 ise bu ayın başında endeksin geçmekte zorlanıp düzeltme hareketinin başladığı ana direnç seviyesi. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız durumunda ise 7600-7500 aralığında tepki alımlarının gelmesini bekleriz.

USD/TL ise bu akşam 28,10 seviyesinin biraz üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler