Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

TCMB’nin 22 Haziran’daki son toplantısından sonra hızlı yükseliş kaydeden BİST100’in dolar cinsi bir önceki zirvesine denk gelen 6500 seviyesine yaklaştıkça zorlandığını görüyoruz...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %0,33 düşüşle 6342 seviyesinden tamamladı. Dalgalanmanın yüksek olduğu bugün, ABD enflasyon verisinden sonra 6400 üzerini gören endekste kapanışa doğru düşüşler hakimdi. ABD’de açıklanan enflasyon verisi beklentilerin de üzerinde düşüşe işaret etmesi küresel piyasalardaki olumlu havayı daha da artırırken BİST böyle bir günde yurtdışından yine farklılaşmış oldu.

TCMB’nin 22 Haziran’daki son toplantısından sonra hızlı yükseliş kaydeden BİST100’in dolar cinsi bir önceki zirvesine denk gelen 6500 seviyesine yaklaştıkça zorlandığını görüyoruz. Bankacılık sektöründe son iki gün gerçekleşen ralli de endeksi daha yukarı taşımaya yetmedi.

Dün %5 artan bankacılık endeksi bugün %2,94 daha yükseldi. Ayrıca, çimento hisselerinde de yükselişler ortalama %2,8’e ulaştı. Ancak diğer bir çok alt sektör endeksinde düşüşler vardı. Ulaştırma endeksi %1,94 gerilerken elektrik sektör endeksi de bugün %1,55 daha düştü. Endekste 68 hisse günü düşüşle tamamlarken 32 hisse ise yükseldi.

Endekste geri çekilmelerde 6200 ve 6080 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 6500 ve 6600 seviyelerini ise direnç seviyeleri olarak izliyoruz.

USD/TL ise hafta başından buyana hafif yükselişlerle 26,15 seviyesine kadar geldi. Enflasyon beklentileri gözönüne alındığında TL’de haftalık %0,75’lik değer kayıpları normal kabul edilmeli.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler