Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa öğleden sonra gelen alışlarla bu haftanın kayıplarını geri kazanmış oldu. BİST100 bugün %2,27 yükselişle 8115 seviyesinden kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa öğleden sonra gelen alışlarla bu haftanın kayıplarını geri kazanmış oldu. BİST100 bugün %2,27 yükselişle 8115 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks sabah açılışta yön bulmakta zorlandı, hemen sonrasında gelen hızlı alımlar ise satışlarla karşılandı ve endeksi 7900 seviyesine kadar sürükledi. Ancak gördüğü dip seviyeden itibaren öğleden sonra gelen alışlarla endeks yönünü yukarıya çevirdi.

Yatay negatif kapanan madencilik endeksi hariç borsada tüm sektör endekslerinde yükselişler vardı. Banka endeksi %2,27 yükselirken holdingler endeksi %2,71 artış kaydetti. Ana metal endeksi %4,63 ile en çok yükselen sektör endeksi oldu. Elektrik endeksi %3’ün üzerinde primlenirken ulaştırma endeksindeki artış %1,26 oldu.

Borsadaki küçük hisselerin büyük hisselere kıyasla yükselişe daha çok katıldıklarını söyleyebiliriz. Endeksteki 93 hisse yükselirken sadece 7 hisse düştü. Demir-çelik, dayanıklı tüketim, gıda, çimento,  GYO, elektrik hisseleri piyasa ortalamasından daha fazla yükseldiğini gördük.

Endeksin tekrar 8000 seviyesinin üzerinde kapanış yapmış olması olumlu. Alımların devam etmesi halinde endekste 8300 seviyesini ve ardından 8500 seviyesini önemli direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Olası düşüşlerde ise 8000 seviyesi önemli bir destek seviyesi olacaktır. Satışların derinleşmesi durumunda ise 7800 ve 7600 seviyelerini önemli destek seviyeleri olarak izleyeceğiz.

USD/TL ise bu akşam %0,2 yükselişle 27,92 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler