Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa çok dalgalı geçen bir günün sonunda yatırımcısını güldürdü. BİST100 bugün %1,86 yükselişle 8487,98 seviyesinden kapandı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa çok dalgalı geçen bir günün sonunda yatırımcısını güldürdü. BİST100 bugün %1,86 yükselişle 8487,98 seviyesinden kapandı. Endeks geçen ay gördüğü dolar cinsi zirvenin %1,6 altında bulunuyor.

Bugün yükselişle açılan endeks sabah saatlerinde yukarı harekette zorlandı. Öğlen saatlerinde gelen sert satış dalgasıyla 250 puan birden kaybeden endeks 8200 önemli direncinin de aşağısına kadar geriledi. Ancak, öğleden sonra hakim olan olumlu hava endeksi 8500 seviyesinin hemen altına kadar taşıdı. Özellikle son bir saatte gelen alımlar iyimserlik oluşturdu.

Endeksteki 82 hisse bugün yükselirken 16 hisse geriledi. Mali endeks bugün olumlu ayrıştı. Bankacılık endeksindeki yükseliş %3,3’e ulaştı. Holding endeksi %1,5 primlenirken elektrik ve ulaştırma endekslerindeki yükselişler %1’de kaldı. Perakende ve gayrimenkul hisselerindeki alımlar da dikkat çekiciydi.

BİST100’ün gün içi zirveye çok yakın kapanış yapması olumlu. Endeksin geçen ay gördüğü dolar zirvesine denk gelen 8600 seviyesini test etmesini bekliyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 8300 ve 8200 seviyeleri önemli destek seviyeleri olacaktır.

ABD’de tahvil faizlerin ve dolar endeksinin gerilemesiyle birlikte USD/TL’nin çok hafif 27,60 seviyesine geri çekildiğini görüyoruz. Yarın ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi küresel piyasalar için önemli olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler