Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Geçtiğimiz haftayı alımlarla kapatan borsa bu haftaya da olumlu bir başlangıç yaptı. BİST100 bugün %1,82 yükselişle 8486,96 seviyesinden kapandı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Geçtiğimiz haftayı alımlarla kapatan borsa bu haftaya da olumlu bir başlangıç yaptı. BİST100 bugün %1,82 yükselişle 8486,96 seviyesinden kapandı. Güne alımlarla başlayan ve tarihi zirvesi olan 8400 seviyesini de aşan endeks gün boyu pozitif eğilimini sürdürdü. Bir süre 8500 seviyesinin de üzerine çıkan endekste görünüm güçlü.

Sınai endeks bugün %0,77, hizmet endeksi ise %2,84 yükseldi. Mali endeksteki artış %2’nin üzerinde oldu. Ulaştırma endeksindeki yükseliş %4’e ulaşırken banka endeksi ve holding endeksi bugün %2,2 yükseldiler. Elektrik endeksi de %2,4 primlendi. Bugün BİST100’deki 67 hisse yükselirken 33 hisse düştü.

Endeksin 8400 seviyesinin üzerinde kalması durumunda görünümün olumlu olduğunu düşünüyoruz. Özellikle 8600 üzerinde alımlar hız kazanabilir. 8400 seviyesinin altına sarkmalarda ise kar satışlarıyla 8200 destek seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.

USD/TL ise bugün hafif yükselişle 27,46 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksinde tekrar 106 seviyesinin üzerinde yukarı hareket izliyoruz. EUR/USD paritesi de tekrar 1,05 seviyesine kadar gerilemiş durumda.

Yarın Türkiye’de açıklanacak Eylül ayı enflasyon rakamları piyasalar için önemli olacak. Borsada sektörel ayrışmalar da görebiliriz. Ayrıca bu haftanın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başta Çarşamba günü Londra’da olmak üzere yabancı yatırımcılarla yapacağı toplantıları takip edeceğiz.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler