Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %1,35 yükselişle 6270 seviyesinden tamamladı. TCMB’nın 22 Haziran’daki son toplantısından buyana yükselişini sürdüren endeks bugün de TL zirvesini tazelemiş oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 günü %1,35 yükselişle 6270 seviyesinden tamamladı. TCMB’nın 22 Haziran’daki son toplantısından buyana yükselişini sürdüren endeks bugün de TL zirvesini tazelemiş oldu. Son günlerde mevduat faizlerindeki geri çekilme ve dolardaki yatay seyir de hisse senetlerindeki risk iştahının canlı kalmasını sağlıyor.

Bugün endeksteki 79 hisse günü yükselerek kapattı, 20 hissede ise düşüşler vardı. Son dönemin en iyi performans gösteren sektörü olan ulaştırma endeksi bugün tek gerileyen alt endeks oldu. Bankacılık endeksi bugün de piyasanın gerisinde kaldı. Elektrik ve gıda sektörü hisseleri günün en fazla yükselenleri oldu. Büyük otomotiv hisseleri ile havayolu hisselerinde ise düşüşler vardı.

Diğer yandan piyasada gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO zirvesi sonrasında gelecek hafta yapacağı Ortadoğu ziyaretinde olacak. Bu ziyaret yaklaşık 25 milyar $ doğrudan yatırım beklentisi nedeniyle yakından izlenecek. Bu ziyaretlerden çıkacak somut sonuçlar piyasaları olumlu etkileyecektir.

Endeksin son zirvesini de aşmasıyla  6300 ve 6500 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 6200 ve 6080 seviyeleri destek olarak takip edilebilir

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler