Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününü sınırlı %0,15 düşüşle 8325 seviyesinden tamamladı. Güne güçlü başlayan endeks öğle saatlerinden itibaren zayıfladı. Gün içinde 8300-8400 bandında hareket eden endeks kapanışa doğru gelen satışlarla negatif tarafa geçti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son işlem gününü sınırlı %0,15 düşüşle 8325 seviyesinden tamamladı. Güne güçlü başlayan endeks öğle saatlerinden itibaren zayıfladı. Gün içinde 8300-8400 bandında hareket eden endeks kapanışa doğru gelen satışlarla negatif tarafa geçti. Endeks yine de haftayı %3,3’ün üzerinde kazançla tamamlamış oldu.

Bugün BİST100’deki hisselerin 62 tanesi düşerken 38 tanesi yükseldi. Mali endeks %0,3 yükselirken sanayi endeksi %0,32 düştü. Bankacılık endeksi yatay kapanış yaparken sigortacılık endeksi güçlüydü. Bugün holding endeksi %0,38 yükseldi, ulaştırma endeksi ise %0,6 geriledi.

BİST100 hafta boyunca 300 dolar üzerinde yükselişine devam ederek 310 dolar seviyesine ulaştı. Hafta ortasında Orta Vadeli Plan (OVP)’ın açıklanmasından sonra uluslararası kuruluşlardan da olumlu açıklamalar geliyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu akşam Türkiye ile ilgili değerlendirme notunu yayınlayacak. Türkiye için B kredi notu veren Fitch’in negatif olan görünümü iyileştirmesini bekliyoruz.

Bundan sonraki dönemde ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcılarla iletişimini artırmasıyla da borsada yabancı ilgisinin artarak devam etmesini bekliyoruz. Son dönemde gözlemlediğimiz yabancı ilgisinin sürmesi endekste yukarı trendin devam etmesine neden olacaktır.

BİST100’ün bu hafta 8300 üzerinde kapanış yapmasını olumlu buluyoruz. Endekste 8500 seviyesini önemli direnç olarak izlemeye devam ediyoruz. Olası geri çekilmelerde ise önemli destekler olarak 8200 ve 8000 seviyelerine dikkat edeceğiz.

Hafta boyunca 26,6-26,9 aralığında kalan USD/TL ise bu akşam 26,85 civarında yatay seyrediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler